Felnőtt csapat Labdarúgás

Zaklatott őszi idényen vagyunk túl …

Interjú csapatunk vezetőedzőjével, Dorcsák Zoltánnal.

Mint köztudott, csapatunk 21 lejátszott mérkőzés után a húsz csapatos Keleti csoportban a tizedik helyről várja a tavaszi folytatást. Hogy ez a középmezőnybeli helyezés megfelel-e az előzetes várakozásnak vagy éppen csalódást okozó őszön vagyunk túl, arról vezetőedzőnket faggattuk.

Úgy gondolom, többé, kevésbé a helyünkön vagyunk, azaz nincs okunk a szégyenkezésre az őszi idény után – foglalta össze tömören véleményét Dorcsák Zoltán. – Két, három meccsen kimondottan pechesek voltunk, s így 6-7 pontot bent hagytunk, de azt hiszem ez a tizedik hely a realitás. A Kisvárda II ellen egy jogos tizenegyestől estünk el, s kaptunk szabadrúgást helyette a meccs hajrájában, az Eger ellen néhány perccel a lefújás előtt az ötösről hibáztunk ordító ziccert, így maradt a 0-0, illetve a Putnok ellen a 92. percben kaptunk ki még a második fordulóban. A körülmények ismeretében azonban nem lehetek elégedetlen a szereplésünkkel …

Újonc csapat vezetőedzőjeként ilyen első félévre számított?

Jó kérdés … Sokáig még az sem volt biztos a nyáron, hogy vállalni tudjuk-e az NB III-as szereplést. Mikor eldőlt a sorsunk, azonnal megpróbáltuk megfelelően megerősíteni keretünket, hiszen ha valaki, akkor mi tökéletesen tisztában voltunk vele, mekkora a különbség a megyei, illetve NB-s bajnokság között. Két, három játékos kivételével azonban leginkább a megyéből tudtunk igazolni, így a célunk nem is lehetett más, mint a biztos bentmaradás kiharcolása.

A keretátalakítás ellenére gyorsan összeállt a csapat és sokakat meglepően jó rajtot vett a gárda …

Én is úgy gondolom, hogy egységes gárdát sikerült viszonylag rövid idő alatt összerakni. Amíg nem ért utol minket a koronoavírus-járvány, kimondottan jól szerepeltünk. A 13. forduló után még az ötödik helyen álltunk, ám utána már nem sikerült pótolnunk a betegség miatt kieső játékosokat. Volt, hogy az egész keret karanténba került … Addig nem volt probléma, míg egy, egy játékos kiesett, ám azt mikor a meghatározó futballisták, például Barzsó Attila vagy Vincze Patrik hetekre kidőltek, már nehezen viseltük. Kevesen voltunk, így az is előfordult, hogy 42 évesen nekem is szerelést kellett öltenem. A BVSC ellen például a tartalék kapus mellett a két hete munkahelyi elfoglaltság miatt nem edző Csikós Lajos, a 36 éves Tóth Tibi és én ültünk a padon. Persze, hogy ilyenkor jön egy sérülés már az első félidőben … Nem véletlen, hogy az utolsó öt meccsen mindössze három pontot szereztünk. Érthető, hogy mi már nagyon vártuk a szezon végét. A felkészülés kezdetére remélem mindenki felgyógyul a járványból és újult erővel veti bele magát a munkába.

Csapatunk tagjai a december hatodiki, Putnok elleni bajnoki meccset követően szabadságra mentek, s 2021. január 11-én kezdik meg a felkészülést a bajnokság tavaszi folytatására.

About Author