Felnőtt csapat Labdarúgás

Végy egy jó kapust …

Öreg futballrókák tanácsai szerint ott kezdődik egy csapat építése, hogy “végy egy jó kapust!” Lehet bármilyen jó egy csapat, ha lyukas kezű a hálóőre, inkább elmennek rajta a pontok, mintsem, hogy hozna.

Nos vezetőedzőnknek, Dorcsák Zoltánnak már jó ideje nem okoz fejfájást a kapuskérdés öltözőnkben. Mióta 2021 nyarán klubunkhoz szerződött Tajti Bence, kirobbanthatatlan tagja a kezdőnek. Az ő remek teljesítménye is kellett ahhoz, hogy az előző bajnokságban gond nélkül harcolta ki csapatunk a bent maradást, s idén a nyolcadik helyen zárta az őszt a Keleti csoportban.

És, hogy miként tud plusz pontokat hozzátenni egy kapus csapata eredményességéhez? A legjobb példa erre a múlt vasárnapi összecsapásunk. A találkozó 90. percében(!), 1-1-es állásnál tizenegyeshez jutott a Sényő. Ha Kapacina Valér belövi a büntetőt, minden bizonnyal nem, hogy nem nyer csapatunk, de még pontot sem szerez. De elhibázta, pontosabban Tajti Bence kivédte – nem ez volt az első az idei szezonban -, s ezzel megteremtette a lehetőségét annak, hogy egy újabb gólt szerezve akár meg is nyerjük a meccset. Barna Viktor pedig az utolsó másodpercekben élt a kínálkozó alkalommal és bevette a vendégek hálóját.

Így lett 1-2 helyett végül 2-1, a nulla pont helyett három.

Mi már vettünk egy jó kapust …

About Author