Klub Utánpótlás

Utánpótlás évértékelő (I.): U7-14

Befejeződött a 2021-22-es bajnoki évad az utánpótlás bajnokságokban is. Az alábbiakban Bóza László röviden értékeli a korosztályos csapatok idei teljesítményét:

A Bozsik-programban szereplő U7-9-11-es együtteseinkben közel ötven gyerek pallérozódik. A kisebbek Bozsik Fesztiválokon, a 11 évesek Bozsik tornákon vesznek részt rendszeresen. Büszkén mondhatom, hogy szépen fejlődnek gyerekeink, számtalan gólt lőttek, remek cseleket, fantasztikus védéseket mutattak be. Öröm látni, mennyire élvezik a játékot.

Az U13-es gárda korábban a bozsikos korosztályokhoz tartozott, ám az idei szezonban már különálló bajnokságban szerepelt. Torna-rendszerű küzdelemsorozatban léptek pályára gyerekeink és a végén ezüstérmes helyen zártak. Külön öröm számunkra, hogy a gólkirály csapatunkból került ki, Dorcsák Zoltán 26 találattal lett a mezőny legeredményesebb játékosa. Az U14 átmenetet képez a 13 és 16 évesek között. Ez a keret kialakításán is látszik, hiszen mindkét „szomszédos” korosztályból többen szerepelnek az utolsó éves serdülő gárdában. A torna-rendszerű bajnokságot a harmadik helyen zárták a gyerekek, élvezetes, gólgazdag meccseket vívtak az évad során.

Utánpótlás évértékelőnk következő részében az ifjúsági korosztály csapatait vesszük górcső alá.

About Author