Felnőtt csapat Labdarúgás

Tizenhat csapat kiesett, hat már feljutott

A harmadosztályú bajnokságok befejeztével nagyban megy a találgatás, vajon ki az, aki biztosan kiesett, mely csapatok kényszerülnek osztályozóra, illetve kik azok a szerencsés megyei bajnokok, akik élből feljutottak.

Nos ami eddig biztos: a három NB III-as csoport 16-20. helyezettjei kiestek. Ezek a Keleti csoportból az SBTC, a Gyöngyös, a Hatvan, a Sajóbábony és a Mezőkövesd II, Középről a Hódmezővásárhely, a Körösladány, a Taksony, az SZVSE és a Majos, Nyugatról pedig a Gárdony, a BKV Előre, a THSE Szabadkikötő, a Ménfőcsanak, illetve a Nagyatád. A legrosszabb 15. a Keleti régióban szerepelt Putnok gárdája, mely szintén búcsúra kényszerült.

A 20 megyei bajnok közül 14 pályázik az NB III-as szereplésre. A Sárosd, a Zsámbék, a Berkenye, a Vecsés és a Tihany nem rendelkezik megfelelő licenccel, míg a Sárvár nem vállalta az indulást. A tizennégy klub közül hatnak kedvezett a sorsolás, ők osztályozó nélkül kerültek az NB III-ba: Andráshida, Hajdúszoboszló, Kelen SC, Makó, Mohács, Törökszentmiklós. A többi nyolc együttes az alábbi párosításban küzd – oda-visszavágó alapon – a feljutásért: Lőrinci-Gerjen, ETO Akadémia-Hidasnémeti, Tarpa-Békéscsaba II, Balatonlelle-Jánoshalma.

Mindez egyben azt is jelenti, hogy az új bajnokságban a Tiszafüredi VSE és Jászberényi FC mellett immár a Törökszentmiklós együttese is Jász-Nagykun-Szolnok megyét képviseli az NB III-ban.

About Author