Felnőtt csapat Labdarúgás

Teljesítettük az őszi célkitűzést

A 2022-23-as idény őszi idényének befejezését követően, a szokásoknak megfelelően vezetőedzőnket kértük meg, hogy értékelje az elmúlt hónapok történéseit.

  • Ha egyetlen mondatban kellene összefoglalnom az őszi idényt, azt mondanám: a célunk az volt, hogy a mezőny első felében zárjuk a szezont, s mivel ezt a nyolcadik helyezéssel teljesítettük, elégedett vagyok – kezdte mondandóját Dorcsák Zoltán. – De természetesen ennél azért sokkal árnyaltabb a kép, azaz akár hiányérztem is lehetne …

Akkor kezdjük az elején …

  • A bajnoki rajt előtt, a nyáron mindent elkövettünk annak érdekében, hogy egyben tartsuk a tavasszal jól szerepelt együttest. Ez sikerült is, s talán ez volt a legnagyobb erősítés számunkra. Ennek fényében tűztük ki az elérendő célt, hogy az elmúlt évek 11., illetve 13. helyezése után most már szeretnénk az első tízben végezni. A sorsolásunk nem volt könnyű, sőt … Ennek ellenére jól kezdtünk, az ötödik fordulót követően az ötödik helyen álltunk, miközben nyertünk két megyei rangadót, legyőztük a tavalyi ezüstérmes DEAC-ot és döntetlenre végeztünk a jelenleg negyedik Körösladány otthonában.

Még a következő etap miatt sem érheti kritika az együttest.

  • Valóban, a következő hat fordulóban is nyertünk háromszor és döntetlenre végeztünk a Hajdúszoboszló ellen. Mi több, a BVSC elleni idegenbeli 2-0-ás vereség vállalható volt, de a Pénzügyőr elleni hazai kudarc már rávilágított várható nehézségeinkre.

A 11. fordulót követően csapatunk úgy várhatta az 5. helyről a folytatást, hogy hátránya mindössze kettő pont volt a második Putnok mögött.

(folytatjuk)

About Author