Felnőtt csapat Labdarúgás

Tajti Bence és a Burdzs Kalifa

Kevés olyan játékosunk volt az őszi idényben, akit maradéktalanul dicsérni lehetett. Ezek egyike Tajti Bence. Kapusunk nem csak a Facultas Tiszafüredi VSE-ben nyújtott kiemelkedő teljesítményt, de a magyar minifoci válogatott világbajnoki bronzérméhez is hozzá tette a magáét.

  • A 2023-as év a füredi labdarúgás szempontjából nem úgy sikerült ahogy azt szerettük volna – elevenítette fel az elmúlt esztendőt Tajti Bence. – Elég sokszor nem állt mellénk Fortuna, és sérülések is nehezítették a dolgunkat. Minden nehézségtől függetlenül azonban előre kell tekintenünk, hiszen nyakunkon van a tavaszi idény. Úgy gondolom, egy jó felkészüléssel és egy kis szerencsével elérhetjük céljainkat. Számomra különösen fontos, hogy hátul minimalizáljuk a hibák, s ezáltal a kapott gólok számát. A cél természetesen, a minél több győzelem elérése.

A tavalyi év azért más volt egy kicsit, mint a korábbiak …

  • Az elmúlt esztendő valóban különleges volt számomra. Részt vettem a minifoci vb-n, melyet az Egyesült Arab Emirátusokban rendeztek. Egy életre szóló élménnyel gazdagodtam, az utazásunk ráadásul egy bronzéremmel is párosult. Megdöbbentő volt számomra, mennyire más életet és kultúrát élnek az ottaniak, mint mi magyarok. Bár a 40-50 fokos hőmérséklet évszaktól függően az esti órákban azért kicsit hűvösebb, de az óriási páratartalom nagyon szokatlan volt. Az utak 7-8 sávosak, olyan autók is vannak, melyeket Magyarországon nem is láttam még. Jártam a világ legmagasabb építményében, a Burdzs Kalifában, mely 828 méteres magasságával párját ritkító látványosság. Ami a magánéletemet illeti, 2023 sok jót hozott számomra. Megismertem a barátnőmet, akivel össze is költöztünk. Minden támogatást megkapok tőle, s ha az ideje engedi, még a meccseinkre is elkísér.

Mit vársz 2024-től?

  • Alapvetően pozitív ember vagyok, így bizakodva állok az új kihívások elé. Remélem idén is több jó dologban lesz részem, részünk és elérjük célkitűzéseinket. . A minifociban az idei évben Európa bajnokságot rendeznek Szarajevóban, természetesen ott is szeretnénk minél jobban szerepelni, s éremmel hazatérni.

A bajnokság március első hétvégéjén kezdődik.

About Author