Felnőtt csapat Labdarúgás

Szombaton elrajtol a Keleti csoport mezőnye

Kéthónapos nyári szünet után a hétvégén elrajtol a 2022-23-as harmadosztályú bajnokság. A Keleti csoport mezőnyének első összecsapására már szombaton sor kerül, a további kilenc összecsapást vasárnap rendezik.

A húsz csapatot felvonultató mezőnyben nem lehet egyértelmű favoritot kikiáltani, ám tény a 15, feljutást kiharcolható gárda közül – az öt “fakó”, a Kisvárda II, DVSC II, DVTK II, Vasas II, Békéscsaba II nem juthat fel – egyedül a BVSC tűzte zászlajára a bajnoki cím elérését. Legnagyobb vetélytársa az egykori válogatott Korhut Mihállyal erősítő DEAC lehet, illetve esetleg még a Tiszaújváros szorongathatja meg őket. A versenykiírás értelmében a bajnok sem jut fel automatikusan, hanem osztályozót kell vívnia az NB II 16-18. helyezettjével.

A középmezőny ugyanakkor rendkívül kiegyenlítettnek tűnik: az átalakuló Hajdúszoboszló, a Sényő, a Putnok, a tavaly nagy szezont futó BKV Előre, a masszív Füzesgyarmat, a kétszeres NB I-es gólkirállyal erősítő Eger, a Mohamed Remilivel soraiban felálló Jászberény, illetve csapatunk mellett az újonc Karcag és Pénzügyőr is többre pályázik, mint a biztos bentmaradás. A Hatvan és a Körösladány gárdája lehet a kakukktojás, a két gárda valós erejéről csak találgatni lehet. A bajnokság végén a 18-20. helyezettek kiesnek, illetve búcsúra kényszerül a három NB III-as csoport legrosszabb 17. helyezettje is.

Az 1. forduló párosítása – szombat, 17.30: Kisvárda II-Eger. Vasárnap, 11: DVTK II-BKV Előre, Vasas II-Jászberény, DVSC II-Körösladány. 13: Békéscsaba II-BVSC. 17.30: Tiszafüredi VSE-Karcag, Sényő-Putnok, Füzesgyarmat-DEAC, Hatvan-Hajdúszoboszló, Tiszaújváros-Pénzügyőr.

About Author