Klub Utánpótlás

Szépen csillog az ezüst

Régen látott jó szezont zártak utánpótlás csapataink, bajnokságokban szereplő valamennyi gárdánk dobogón zárt.

  • Nem is emlékszem rá, mikor volt ilyen jó U19-es gárdánk – dicsérte tanítványait Gál Zoltán edző. – Messze a legtöbb gólt rúgtuk (szám szerint 174-et) a mezőnyből, a 75 találatot szerző Sallai Tibi révén mi adtuk a gólkirályt, s úgy végeztünk a második helyen, hogy ha egy kicsit több szerencsénk van, akár még szorosabbá tehettük volna a versenyfutást a bajnok Rákóczifalvával. Három vereségünk volt egész évben, ebből a Tószeg elleni ami váratlan és fájó, akkor sajnos alig tudtunk kiállni.

Mi változott az elmúlt évekhez képest?

  • Emeltünk a heti edzésszámon, az edzéslátogatottság kiemelkedő, és minden téren jobb játékosaink vannak, mint korábban. Ügyes, értelmes srácok alkotják a keretet, megvan bennük az akarat és többekben az az alázat is, ami aztán kell a felnőtt futballban való helytálláshoz. Sallói Tibi vagy éppen Ballók Dávid már most készen áll(hat) az NB III-as szerepléshez.

Az utánpótlás csapatoknál a kiöregedés miatt nyaranta időnként nagy a mozgás …

  • Szerencsés helyzetben vagyunk, egyedül Pintér Zsomborra nem számíthatnánk ősztől az U19-ben, ám őt már el is búcsúztattak, lévén megyei I. osztályú felnőtt csapat jelentkezett be érte.

Ifjúsági csapatunk az Európa-bajnokság végeztével, július közepén kezdi meg a felkészülést a következő idényre.

About Author