Felnőtt csapat Labdarúgás

Pokolból a mennybe …

Mint ahogy vezetőedzőnk, Dorcsák Zoltán fogalmazott a vasárnapi bajnoki összecsapást követően, csapatunk az elmúlt héten megjárta a mennyet és a poklot is.

Előbb szerdán súlyos vereséget szenvedtünk a hozzánk hasonló erősségű Cegléd otthonában, majd négy nap később feltámadva porainkból úgy végeztünk döntetlenre a listavezető ellen, hogy közel álltunk a még nagyobb bravúrhoz. A Tiszakécske elleni 1-1 kapcsán vezetőedzőnket faggattuk.

  • A látottak alapján teljes mértékben rászolgáltunk az egy pontra – vélekedett a vasárnapi találkozóról Dorcsák Zoltán. – A nagy szél nem könnyítette meg a játékosok dolgát, míg azonban a vendégek nem igazán tudtak alkalmazkodni hozzá, mi a második félidőben kihasználtuk a szél támogatását. A játék képe alapján óriási csalódás lett volna számomra, ha nem szerzünk pontot, hiszen teljesen egyenrangú partnerei voltunk a bajnokságot toronymagasan vezető Tiszakécskének.

A szerdai 0-5 után, hogy sikerült ilyen gyorsan talpra állni?

  • Sokat beszélgettünk Tóth Tibivel, majd csütörtökön a játékosokkal is az öltözőben. Át kellett értékelnünk az elmúlt heteket. Ha sokáig nyavalygunk, sokáig nyalogatjuk a sebeinket, s mindent ráfogunk a covidra, a szezon végén csúnya meglepetésben lehetne részünk. Igyekeztem új alapokra helyezni a munkát, mintha új edzőként vettem volna most át a csapatot. Eddigi nyílt sisakos játékunk helyett most egy kicsit zártabban, ezáltal energiatakarékosabban játszottunk, így a betegségből felépült játékosaink tovább bírták a terhelést a meccsen. Ugyanakkor jár a dicséret mindenkinek. Mentálisan nagyon erős a társaság, irigylésre méltó az összhang a pályán és az öltözőben is a srácok között.

A mostani egy pontnak vélhetően nem csak a táblázaton van eredménye …

  • Én is úgy gondolom, az éllovas elleni döntetlen hitet kell, hogy adjon mindenkinek az öltözőben. A vírust el kell felejtenünk, alkalmazkodnunk kell a körülményekhez, s akkor, de csak akkor elérhetjük a célunkat. Ha a Tiszakécske ellen képesek voltunk ilyen játékot nyújtani, és pontot szerezni, akkor bárki ellen meg kell tudnunk ismételni ezt. Akár már a hét végén is …

Csapatunk vasárnap 15 órakor Balassagyarmaton lép pályára.

About Author