Felnőtt csapat Labdarúgás

Nagy lépést tehetünk a nyugodt tavasz felé …

Vasárnap a huszonötödik forduló mérkőzéseit rendezik a harmadosztályban. Csapatunk hatpontos meccsen fogadja a Tállya együttesét.

Ugyan célunk továbbra is az, hogy májusban a középmezőnyben fejezzük be a bajnokságot, azért még nem árt hátrafelé is tekintgetnünk. A tizenötödik helyen állva nyolc pont az előnyünk a legjobb kiesővel szemben. Ez pedig az a tállyai együttes, mely a hétvégén Tiszafüredre látogat. Mindez azt jelenti, hogy győzelmünk esetén 11 pontosra növelnénk előnyünket riválisunkkal szemben tizenhárom fordulóval a bajnokság befejezése előtt …

A borsodi alakulat nincs jó passzban, idei valamennyi bajnoki mérkőzését elveszítette, mindössze kettő gólt szerzett, és tizennyolcat kapott. Igaz, ellenfelei (Kazincbarcika, Hajdúszoboszló, Tiszaújváros, Békéscsaba II) egyaránt a mezőny elején tanyáznak. A gárda legveszélyesebb játékosa a nyíregyházi nevelésű, 21 éves Kovács Norbert, aki egymaga több gólt (11) szerzett, mint összes csapattársa (8) együttvéve. Lasztóczi Péter vezetőedző nem számíthat vasárnap a legutóbbi bajnoki fordulóban kiállított Varga Krisztián játékára, így az egyébként is szűkös tállyai keret létszáma tovább csökken.

  • Megmondom őszintén, én nem is igazán a tállyaiktól tartok, hanem sokkal inkább a velük azonos pontszámmal, tizennyolcadik helyen álló Salgótarjántól, mely tavasszal kimondottan jó formában futballozik – felelte honlapunk érdeklődésére vezetőedzőnk, Dorcsák Zoltán. – Persze ez nem azt jelenti, hogy lebecsülnénk a Tállyát, pláne, hogy ősszel 1-0-ra kikaptunk tőlük. Fehér Zsoltra biztos nem számíthatunk vasárnap, ugyanakkor bízom benne, hogy Kalóz Ádám vállalni tudja a játékot. Szurkolóink támogatásával nagy lépést tehetünk a nyugodt folytatás felé.

A vasárnapi bajnoki 14 órakor kezdődik a Lipcsey Elemér Sporttelepen. A találkozót Horváth Máté vezeti, segítői Zahorecz Roland és Németh Balázs lesznek.

About Author