Felnőtt csapat Labdarúgás

Most talán meglephető a hajdúsági gárda

Még ki se hevertük a szerdai, Jászberény elleni megyei rangadón elszenvedett 2-1-es vereséget, máris nyakunkon a következő bajnoki. Vasárnap a 14. forduló összecsapásán Debrecenben, az egyetemi klub együttese ellen lépünk pályára.

A DEAC gárdája tavaly még az NB II-ben szerepelt, a kiesés után pedig nem titkolt célja az azonnali visszajutás. Ennek megfelelően jól is kezdte a szezont, az első tíz fordulóban csupán a BKV ellen nem szerzett pontot, valamint a Putnok volt képes ellene egy gól nélküli döntetlenre. Ez utóbbi összecsapás volt egyébként az egyetlen, amikor nem találtak a kapuba a fekete-fehérek, az összes többi találkozót magabiztosan nyerte.

Az elmúlt három fordulóban viszont a megszerezhető kilenc pontból csupán egyet szerzett (Hajdúszoboszló) a DEAC, utolsó két meccsét pedig simán elveszítette. Ha valamikor, akkor talán most meglephető a hajdúsági gárda.

Sándor Tamás alakulata elsősorban támadósora gólerősségének köszönheti sikereit, amit az is mutat, hogy a listavezető Kazincbarcika után a második legtöbb gólt szerezte. Legeredményesebb játékosa a 41 éves Ibrahim Sidibe (6), Oliver Tochukwu (5), illetve a karcagi nevelésű Székely Dávid (5).

A legutóbbi bajnokin, Békéscsabán letöltötte egy meccses eltiltását a kapus Deczki Máté, így minden bizonnyal visszafoglalja helyét a gólvonalon.

A vasárnapi bajnoki összecsapás 13 órakor kezdődik a DEAC-sporttelepen.

About Author