Felnőtt csapat Labdarúgás

Most már kell(ene) a góllövő-cipő …

Csapatunk a DEAC elleni hétvégi mérkőzéssel befejezte a felkészülési időszakot, s immár bajnoki ritmusban készül a vasárnapi rajtra. Érdemes tehát röviden áttekinteni, hogyan is telt az elmúlt két hónap klubunknál.

A felkészülés meglehetősen vegyesre sikeredett. A hét gyakorlómeccsen mindössze egyszer nyertünk – az NB III-as RKSK ellen -, kétszer döntetlenre végeztünk, míg négyszer vereséget szenvedtünk. Ugyanakkor akadt olyan találkozónk, amikor kimondottan jól futballoztunk, de vészes gólszegénységünk miatt elmaradt a siker. Az NB II-es Szolnok elleni döntetlen biztató lehet a jövőt illetően, ám a Jászberény elleni 1-3, vagy a DEAC elleni 0-2 miatt sem kell a “kardunkba dőlni”.

Az viszont elgondolkodtató, hogy a hét mérkőzésen mindössze négy gólt szereztünk. Ezen a téren mindenképpen javulnunk kell. A tíz kapott gól ugyanakkor nem sok, pláne annak fényében, hogy a nyolcat három meccsen – JFC, ESMTK, DEAC – kaptunk.

Az őszi idény létszámhiányos gondjait megoldandóan (is) szükség volt néhány igazolásra a télen. Öt új fiú érkezett keretünkbe: a védelembe Illés Rihárd (Szeged), a középpályára Bódis István (Hajdúszoboszló), míg a támadósorba Bojtos Tamás (Szeged), Skulka Botond (SBTC) és Ábel Péter (Tiszaföldvár). Egy játékosunk távozott januárban, Tóth Nándor Törökszentmiklóson folytatja pályafutását.

About Author