Felnőtt csapat Labdarúgás

Mindig nehéz feldolgozni a kapott gólokat

Nincs olyan futball-szurkoló, aki még ne hallotta volna: “a gólt a kapus kapja, de a csapat rúgja” mondást. Még ha nem is rossz szándékkal emlegetik a szlogent, azért a hálóőrök valóban másként élik meg, mikor az ellenfelek beveszik kapujukat.

Egy hete méretes zakót kapott csapatunk Cegléden, a hazaiak ötször vették be az egyébként jól védő Ladányi Patrik kapuját. Négy nappal később viszont a listavezető már csak egyszer tudta megzörgetni hálóját. Fiatal portásunkat arról faggattuk, miként sikerült ilyen gyorsan túl tenni magát a ceglédi “megrázkódtatáson”.

  • Tény, szerencsére ritkán kapok öt gólt, így viszonylag nekem is új volt a szituáció – felelte érdeklődésünkre Ladányi Patrik. – Kapusként egyébként sem egyszerű egyetlen gól feldolgozása sem, nemhogy egy ötösé. A meccsek után mindig végig fut bennem a kapott gólok története, hogy hol hibáztam, mit kellett volna másként csinálni. A ceglédi 0-5 sajnos valahol borítékolható volt, éreztük, hogy a covid utóhatása előbb, utóbb érezteti hatását. Egyszerűen elfogytunk a meccsen, a hazaiaknak meg minden összejött. Másnap átbeszéltük az egészet az öltözőben, s tiszta lapokkal készültünk a listavezető elleni találkozóra. Számomra jó volt, hogy gyorsan jött a Tiszakécske elleni meccs, nem volt időm agyalni a szerdán történteken. Ráadásul bennem plusz motiváció is dolgozott …

Több, mint három évet töltöttél Tiszakécskén …

  • Jól éreztem magam a klubnál, de mindenképpen védeni szerettem volna, s mivel csak második számú kapusként számítottak rám az NB II-ben, inkább eljöttem. Így talán érthető, hogy dolgozott bennem a bizonyítási vágy.

Milyen volt a listavezető elleni 1-1?

  • Nehéz. Nem csak a csoportból kimagaslóan legjobb gárdával, hanem az orkán erejű széllel is meg kellett küzdenünk. Nagyon jól védekeztünk, nem hagytunk területet ellenfelünknek, így kevesebb dolgom volt a vártnál. Elsősorban fejben volt megterhelő a meccs, végig nagyon koncentrálnom kellett, tudtam, egyetlen hibám is végzetes lehet. A hajrára elfáradtunk, de a szívünk a helyén volt. A látottak alapján reálisnak tartom a döntetlent, bár ha 1-0-nál valamelyik szöglet után még betalálunk, akár nyerhettünk is volna. Így is örülök azonban az egy pontnak, ez kellő önbizalmat kell, hogy adjon a bajnoki hajrára.

Csapatunk a hét végén Balassagyarmaton szaporíthatja pontjai számát.

About Author