Felnőtt csapat Labdarúgás

Mindenki biztos kiesőnek tartott minket …

A harmadosztályú bajnokság vasárnapi befejeztével elérkezett a bizonyítványosztás ideje. Vezetőedzőnket az elmúlt egy esztendő történéseiről faggattuk.

  • Kicsit visszakanyarodnék az időben, hiszen tavaly márciusban, a koronavírus beköszöntével nem sikerült befejezni a megyei bajnokságokat – kezdte visszatekintését Dorcsák Zoltán. – Sokáig azt sem volt biztos, hogy az élen állók jogosultak lesznek-e a feljutásra. Aztán mikor az MLSZ úgy döntött, hogy bajnokot ugyan nem hirdet, de az első helyezettek indulhatnak az NB III-ban, nálunk felütötte a fejét az örök kérdés: lenni vagy nem lenni, azaz anyagilag kellően stabilak vagyunk-e a harmadosztályra. Ábrahám Tamásék minden követ megmozgattak, hogy megteremtsék a szükséges feltételeket. Nem titok, csupán néhány nappal a nevezési határidő lejárta előtt sikerült összerakni az NB III-hoz szükséges költségvetést.

Ilyen előzmények után más célunk nem is lehetett, mint a bent maradás kiharcolása …

  • Az anyagi bizonytalansághoz még jött, hogy keretünk nagy része kicserélődött. A 40 éves Mészáros Norbi, illetve az erdélyi Csiki Norbi kivételével mindenkit a környékbeli vagy megyei csapatoktól igazoltunk. A felkészülési meccseken mindez meg is látszott (például sima ötöt kaptunk Egerben), így nem véletlen, hogy a riválisok szemében mi voltunk az egyik biztos kieső.

Ehhez képest figyelemfelkeltő rajtot vettünk.

  • Minden nehézség ellenére a nyitányra összeállt a gárda és óriási meglepetésre az első fordulóban legyőztük a Sényőt. Sokan csak kicsúszott eredménynek tartották a 3-2-es eredményt, ám mikor az augusztusi erőltetett menet hét fordulója után már 12 pontunk volt, másként kezdtek el nézni ránk. Óriási fegyverténynek tartom, hogy mi vettük el az akkor listavezető Jászberény veretlenségét.

Ilyen kezdés után nem módosítottunk a terveken?

  • Badarság lett volna, igyekeztünk is a földön maradni. Tudtuk, hogy a kezdeti negyedik, hatodik helyünk nem reális, a hosszú szezon pedig tartogat majd kellemetlen meglepetéseket. Jött is a feketeleves mikor nálunk is beköszöntött a koronavírus. Hat meccsen keresztül nem tudtunk nyerni, s mindössze egyetlen pontot szereztünk. Szerencsére addigra olyan pozícióba kerültünk, hogy így is a tizedik helyről várhattuk a tavaszi folytatást.

Folyt. köv. (A bajnokság második felvonásáról hétfőn beszélgetünk Dorcsák Zoltánnal.)

About Author