Felnőtt csapat Labdarúgás

Minden jó, ha a vége jó …

A női, illetve a korosztályos csapatok szezonzárása, értékelése után elérkeztünk NB III-as felnőtt együttesünk “bizonyítványosztásához”. Ebben vezetőedzőnk volt a segítségünkre.

  • Mint ahogy a mondás is tartja, minden jó, ha a vége jó – kezdte értékelését Dorcsák Zoltán. – Ha nem is maximálisan, de elégedett lehetek az elért eredményünkkel. Az őszi nehézségek után, amikor különböző okok miatt időnként komoly létszámgondokkal is meg kellett küzdenünk, tavasszal kitett magáért a gárda. Bár a 2021-22-es idényben eggyel kevesebb pontot szereztünk, és a 11. hely után “csak” a 13. helyen végeztünk, mégis úgy érzem, stabilabbak voltunk, mint egy évvel korábban. A kiesés szele egyáltalán nem fenyegette csapatunkat, a bajnokság második felében pedig bravúros győzelmekkel hívtuk fel magunkra a figyelmet.

Az élmezőny tagjai tavasszal kimondottan nem szerettek ellenünk játszani …

  • A bajnok Kazincbarcika kivételével az elől álló gárdák bicskája belénk tört az elmúlt hónapokban. A második DEAC, a harmadik BKV Előre és az ötödik Tiszaújváros ellen úgy nyertünk, hogy még gólt sem kaptunk, de a negyedik Hajdúszoboszló otthonában is csak a hosszabbításban kapott tizenegyesgól miatt végeztünk döntetlenre.

Meg lehet fogalmazni, miben rejlett a csapat ereje?

  • Egyértelműen az állandóságot, a csapategységet emelném ki. Remek közösség alakult, melyre lehet építeni a következő szezonban. Már a téli átigazolási időszakban sem volt túl nagy mozgás a keretben, és most sem tervezünk túl nagy változásokat. A játékosok döntő többsége marad. A csapat meghatározó tagjaival már megállapodtunk a közös folytatásról, s várhatóan csupán néhányan, a kölcsönbe érkezettek és a kevesebbet játszók közül távoznak majd. Neveket egyelőre nem szeretnék mondani sem a távozókról, sem az érkezőkről, hiszen a felkészülés alatt még történhetnek változások.

Csapatunk tagjai június 20-án, hétfőn kezdik meg a munkát.

About Author