Felnőtt csapat Labdarúgás

Mennyből a pokolba és vissza …

Amint arról tegnap beszámoltunk szurkolóinknak, Fülöp Gergő személyében egy tehetséges kapust igazolt klubunk. A 25 éves hálóőr eddigi pályafutása során megjárta a mennyet és a poklot is. Most ismét a Nap felé vette az irányt.

  • A debreceni Olasz Focisuliból indulva 16 évesen “fedezett fel” a Puskás Akadémia-Videoton néven szereplő felcsúti klub, ahol az U17-től az U19-ig védtem minden korosztályban – kezdte bemutatkozását Fülöp Gergő. – Alig töltöttem be a tizennyolcat, mikor Olaszországba szerződtem, ahol előbb az AC Bastia, majd a Sambenedettese Calcio kapuját őriztem. Fiatal játékosként remek iskola, tapasztalatszerzés volt mindez számomra, hiszen két éven keresztül folyamatosan védtem a felnőttek között. Mikor itthon bevezették a “fiatal szabályt”, hazacsalt a Kisvárda, mivel azonban nem kaptam bizonyítási lehetőséget, elmentem kölcsönbe Nyírbátorba. Ezt követően Kazincbarcikán bajnokságot nyertünk az NB III-ban, majd Nyíregyházán Jova Levente mögött kispadoztam. Sajnos aztán 2019 tavaszán, miközben semmi bajom nem volt, egy orvosi rutinvizsgálatnál kiderült, hogy akkut leukémiám van. A kemoterápia, majd őssejt-transzplantációt követően végre egészségesnek nyilvánítottak és Téglási Gábor kapusedző segítségével elkezdhettem ismét felépíteni magam. Ősszel már végig védtem a szezont a Derecske színeiben. Jól ment a játék, fizikálisan utolértem magam, így mikor megkeresett Ábrahám Tamás, nem is gondolkodtam a válaszon, azonnal igent mondtam. Örömmel jöttem Tiszafüredre, óriási bizonyítási vágy dolgozik bennem. Nekem még komoly terveim vannak a futballpályán.

Fülöp Gergővel a kapuban – és Fehér Zsolttal a védelemben – stabilabbá válhat ősszel időnként bizonytalankodó védelmünk, s ez döntő lehet a bent maradásért vívott harcunkban tavasszal.

About Author