Felnőtt csapat Labdarúgás

Megvan az 54 csapat, de …

A hét végén lezárultak az NB III-ba jutásért kiírt osztályozók. Kiderült, melyik tíz csapat kezdheti a következő pontvadászatot a harmadosztályban.

Az eredeti versenykiírás értelmében 3×18, azaz 54 csapat alkotja az NB III mezőnyét a 2021-22-es idényben. Ez a Közép és Nyugati csoport 1-15., a Keleti régió 1-14. helyezettjeiből, illetve tíz megyei bajnokból tevődik össze.

A megyei bajnokoknak jutó tíz feljutó helyre 14 gárda pályázott. Közülük nyolc osztályozóra – négy párban, oda-visszavágós alapon küzdöttek meg egymással – kényszerült. A négy győztese (ETO Akadémia, Békéscsaba II, Gerjen, Jánoshalma), valamint a hat erőnyerő (Andráshida, Hajdúszoboszló, Kelen SC, Makó, Mohács, Törökszentmiklós) teszi teljessé az 54-es mezőnyt.

Igen ám, de időközben több élvonalbeli, illetve NB II-es klub is jelezte, szívesen indítani “fakót” a harmadosztályban. Amennyiben a Gyirmót, az MTK vagy éppen a Vasas jelentkezését befogadja az MLSZ, borul a versenykiírás. Hogy miként dönt a szövetség, még nem tudni, egyelőre csak az a biztos, hogy június 25-ig kell leadniuk nevezéseiket az NB III-ban indulni szándékozó kluboknak …

About Author