Felnőtt csapat Labdarúgás

Megtiszteltetés volt címeres mezben vb-n szerepelni

Mint köztudott, a magyar minifoci válogatott a harmadik helyen végzett a közelmúltban az Egyesült Arab Emírségekben megrendezett világbajnokságon. Nemzeti csapatunk tagja volt a Facultas Tiszafüredi VSE kapusa, Tajti Bence, aki parádés teljesítménnyel járult hozzá a vb bronzéremhez.

  • Nagyon nagy megtiszteltetés volt felhúzni a címeres mezt minden mérkőzésen, a himnusz lejátszása alatt mindig átjárt a libabőr – nyilatkozta hazatértét követően Tajti Bence a szövetség honlapján. – A csoportba erős ellenfelek voltak, ezt bizonyítja az is, hogy 6 ponttal sem voltunk továbbjutók az utolsó kör előtt. Nekünk egy nappal hamarabb kezdődött az egyenes kiesési szakasz a szerbek ellen. A nagyszerű szereplés kulcsa a csapategység volt, illetve stabil védekezésünk. Plusz a mentális erőnknek köszönhetően sok meccset nyertünk meg az utolsó percekben. Pályán belül és kívül is egységesek voltunk. Személy szerint nekem ez az érem a legszebb minifocis élményem, amióta űzöm ezt a sportágat. Nagyon szépen köszönöm a csapattársaimnak és a szakmai stábnak ezt a pár napot, igazi közösséget alkottunk. Hajrá, magyarok!

Tajti Bence az elődöntőig megrendezett öt mérkőzésen mindössze egyetlen(!) gólt kapott, s az egész vb-n csupán a románok tudták többször bevenni kapuját.

A magyar válogatott eredményei – csoportmeccsek: -Portugália 1-0, -Líbia 2-1, -Szerbia 1-0. Nyolcaddöntő: – Egyiptom 3-0. Negyeddöntő: – Szlovákia 1-0. Elődöntő: -Románia 0-3. Bronzmeccs: – Azerbajdzsán 3-1.

A vb végeredménye: 1. Románia, 2. Kazahsztán, 3. Magyarország, 4. Azerbajdzsán.

About Author