Felnőtt csapat Labdarúgás

Megnyugodhatunk, de nem dőlhetünk hátra

Csapatunk vasárnap rendkívül fontos mérkőzést nyert meg a Salgótarján ellen. A gyöngyösi albérletben megrendezett találkozót vezetőedzőnk értékelte.

  • Nyertünk, ezzel kiharcoltuk a bent maradást, s most ez a legfontosabb – kezdte Dorcsák Zoltán. – Ugyanakkor még két forduló van hátra a bajnokságból, azaz megnyugodhatunk, de nem dőlhetünk hátra. Szeretnénk a hátralévő két mérkőzésen is olyan eredményt elérni, hogy megtartsuk jelenlegi helyezésünket. Márpedig akkor elmondhatjuk magunkról, hogy újoncként az egész bajnokságban egyszer sem álltunk a 12. helynél rosszabb helyen.

A Salgótarján ellen duplán is nehéz dolgunk volt …

  • Valóban, hiszen hiába mi voltunk a pályaválasztók, azért a gyöngyösi sporttelep nekünk is idegen közegnek számított. Másrészt a Stécé ellen igazi ki-ki meccset játszottunk, tudtuk, aki veszít, komoly bajba kerül. Álomszerűen kezdtünk, az első támadásból Urbin Peti azonnal gólt szerzett, ez azonban minket fogott meg, s a szünetig szinte rémálommal ért fel a teljesítményünk. A vendégek alig néhány perc elteltével egyenlítettek, majd azt követően agresszív futballjukkal megölték a játékunkat. Tudtuk mit játszanak, mégsem találtuk meg az ellenszerét. Örülhettünk, hogy döntetlennel mentünk pihenőre. A szünetben átbeszéltük a dolgokat, szerkezetet váltottunk, s ez bejött. A második félidőben már mi domináltunk, helyzeteink volt, s úgy érzem, megérdemelten nyertünk. Mint a lefújást követően hamarosan kiderült, ez a három pont a bent maradásunkat jelentette.

Annak köszönhetően, hogy két fordulóval a zárás előtt eldőlt a sorsunk, nyugodtan készülődhetünk a vasárnapi, Mezőkövesd II elleni idegenbeli találkozóra. Minden teher nélkül léphetünk pályára, s amennyiben sikerül nyernünk, a 12. helyünket is bebiztosítjuk.

About Author