Felnőtt csapat Labdarúgás

Még csak most jön a neheze

Túl vagyunk az őszi idény felén, immár a tizenkettedik forduló mérkőzésein lépnek pályára a harmadosztályú bajnokság résztvevői. Csapatunk vasárnap 13 órakor Putnokon próbálja meg tovább szaporítani pontjai számát.

Az előző idényt – újoncként – a tizenegyedik helyen zárta csapatunk. Most, tizenegy mérkőzéssel a hátunk mögött ugyan úgy a tizenegyedik helyen tanyázunk. Méghozzá közel ötven százalékos teljesítménnyel, pozitív gólkülönbséggel.

Gyengén kezdtük a bajnokságot, az első hat fordulóban négyszer is pont nélkül maradtunk. A Tállya elleni szeptember negyediki, idegenbeli zakót követően viszont a jelek szerint sikerült úrrá lenni a gondokon, a krónikus létszámhiányon, a betegségeken, sérüléseken, a (kevés) szerzett gólok számán. Azóta lejátszottunk öt meccset, s ha nem is brillíroztunk, veretlenek maradtunk, szereztünk kilenc pontot és rúgtunk 16(!) gólt. Még úgy is, hogy előfordult, tartalékkapusunkat, Somogyi Pált a mezőnybe kellett becserélni, vagy éppen 37 éves pályaedzőnknek, Tóth Tibornak is be kellett ugrani az utolsó percekre.

De ha most megnyugodnánk és kényelmesen hátra dőlnénk, rossz útra tévednénk. A sorsolásunk ugyanis innentől kezdve roppant nehéz. A jelenlegi első hét helyezett közül öttel – BKV, DEAC, Hajdúszoboszló, Tiszaújváros, Kisvárda II – még csak most fogunk játszani, de a Jászberény is előttünk áll a táblázaton és a Putnok, valamint az Eger gárdája is csupán 1-1 ponttal gyűjtött kevesebbet nálunk. Keretünk, kispadunk pedig semmivel sem lett hosszabb, mint volt a szezon elején …

  • Régóta hiányzik egy igazi bravúr, egy valóban váratlan győzelem – fogalmazta meg óhaját vezetőedzőnk, Dorcsák Zoltán. – Talán a tavaszi, listavezető Tiszakécske elleni 1-1 volt az utolsó olyan eredmény, melyre azt mondhatjuk, hogy borítottuk a papírformát. Nagyon itt lenne az ideje, hogy ismét pozitív értelemben hívjuk fel magunkra a figyelmet. Lelkes szurkolóink megérdemelnék már …

Erre most vasárnap, Putnokon nyílik legközelebb lehetőség …

About Author