Felnőtt csapat Labdarúgás

Második meccs, első gól

A múlt vasárnapi bajnoki találkozón, a Békéscsaba II elleni összecsapás 92. percében, csereként lépett pályára 17 éves fiatalunk, Sallai Tibor. Egy perccel később pedig gólt szerzett, ami mint nem sokkal később kiderült, győzelmet jelentő találat volt.

– Még most is a meccs hatása alatt vagyok – elevenítette fel a viharsarki bajnokit Sallai Tibi. – Szerdán, a Hatvan ellen mutatkoztam be az NB III-ban, akkor a 88. percben küldött be vezetőedzőnk. Békéscsabán mindössze a második alkalommal léptem pályára a felnőttek között, s egyből megszereztem első gólomat. Felejthetetlen érzés volt. Folyamatosan játszom az ifibajnokságban, ott 15 meccsen 32 találatnál járok. Talán ennek is köszönhetem, hogy a felnőttekkel készülhetek egy ideje. Jó lenne most vasárnap is lehetőséget kapni a Füzesgyarmat ellen. Debrecenbe, sporttagozatos középiskolába járok,  jelenleg a 11. osztály padjait koptatom. Mindent elkövetek, hogy az álmom megvalósítsam, szeretnék profi futballista lenni.

Tibi nem akármilyen gólt szerzett Békéscsabán. A hazaiak térfelének közepén kapta meg a labdát, ám elcsúszott. Azonnal felpattant, kicselezte a rátámadó ellenfelet, lefutotta a lila-fehérek következő védőjét, majd a jobbösszekötő helyéről, 10 méterről kilőtte a hosszú sarkot.

 

– Vezettünk 1-0-ra, már a hosszabbításban jártunk, mikor becseréltük Tibit, hogy szokja egy kicsit a felnőtt meccsek légkörét – felelte érdeklődésünkre csapatunk vezetőedzője, Dorcsák Zoltán. – Hozzáállásával, edzésmunkájával, az ifiben nyújtott teljesítményével kiérdemelte, hogy az NB III-as kerettel készülhessen. Bár Debrecenbe jár középiskolába, soha, egyetlen edzést nem hagy ki. Szép lassan egyre több lehetőséget kap majd, rajta múlik, hogyan alakul pályafutása.

Csapatunk vasárnap 17 órakor a Füzesgyarmat együttesét fogadja bajnoki találkozón.

About Author