Felnőtt csapat Labdarúgás

Máris nyakunkon a következő forduló

Még nem is volt időnk igazán kiörülni magunkat a szerdai, idegenbeli győzelem után, máris nyakunkon a következő forduló. A bajnokság kilencedik játéknapján, vasárnap 16 órakor a DVTK II együttesét fogadjuk a Lipcsey Elemér Sporttelepen.

Ahogy Dorcsák Zoltán vezetőedző megfogalmazta csütörtöki nyilatkozatában, a salgótarjáni győzelem sokat lendíthet csapatunk szekerén.

A siker jótékony hatását szeretnénk már a hét végén érezni, hiszen lassan eltelt két hónap a bajnokságból, s lelkes, kitartó közönségünk előtt még nem sikerült nyernünk az idei szezonban. Most azt a DVTK II-t fogadjuk, amelyik nyolc forduló alatt hatszor is vereséget szenvedett, s csupán egy, egy győzelemmel, illetve döntetlennel büszkélkedhet az ősszel. Mivel a borsodi klub első csapata idén az NB II-ben szerepel, így vasárnaponként egyidőben játszik a “fakóval”, azaz nem igazán tud “leadni” játékost a második gárdába. A rutin hiánya pedig különösen védelmén látszik – a harmadik legtöbb gólt kapta a mezőnyből -, meccsenként átlagban három gólt kap, ezt pedig szinte lehetetlen kompenzálni a támadások során.

Ugyanakkor ne felejtsük el, tavasszal “nagy pofont” kaptunk a piros-fehérektől hazai pályán, április közepén 5-1-nyert Tiszafüreden a kis-Diósgyőr betegségtől tizedelt csapatunk ellen.

Van tehát miért visszavágni valónk …

About Author