Felnőtt csapat Labdarúgás

Már csak két forduló van hátra

Lassan véget ér a 2023-24-es harmadosztályú bajnokság, s eldől, mely csapatok kényszerülnek búcsúra, illetve ki nyeri a pontvadászatot és szerez jogot az osztályozón való részvételre.

Ami a tavaszi szezon kezdetén még szinte elképzelhetetlennek vagy legalábbis nagyon távolinak tűnt, mára valósággá vált. Március közepén, a 20. fordulót követően még hét pontra állt csapatunk a bent maradó helytől, miközben már letudta a közvetlen riválisnak számító SBTC és Hatvan együttesei elleni mérkőzéseket. Az Újpest II elleni vereséget (2-1) követően azonban összeállt csapatunk játéka, egyre jobb teljesítményt nyújtva immár nyolc találkozó óta őrzi veretlenségét. Pedig ebben az időszakban találkozott a mezőny legerősebb gárdáival, az első öt helyezett közül néggyel (Putnok, Cigánd, Kisvárda II, DEAC) is. Ennek köszönhetően két fordulóval a zárás előtt a biztos bent maradást érő 12. helyre lépett előre, azaz saját kezébe vette sorsa irányítását. Igaz, a Sényő gárdáját csak gólkülönbséggel, az SBTC-t pedig egy ponttal (és egy győzelemmel) utasítja maga mögé a táblázaton.

Mindössze két forduló van hátra az idei bajnokságból, s öt csapat érintett a kiesés elleni harcban. A Gyöngyös és a REAC sorsa már eldőlt, búcsúznak az NB III-tól, míg az SBTC, a Sényő, a Tiszafüred, a DVTK II és a Hatvan együttesei közül egy biztosan kiesik.

Az érintett csapatok hátralévő mérkőzései:
Hatvan (33 pont): Újpest II (otthon), REAC (idegenben)
DVTK II (32): Cigánd (i), Eger (o)
Tiszafüred (32): Eger (i), DVSC II (i)
Sényő (32): DVSC II (i), Tiszaújváros (o)
SBTC (31): REAC (o), Kisvárda II (i)

About Author