Felnőtt csapat Labdarúgás

Már csak egyetlen vizsga van hátra

Szakmai stábunk három tagja meglehetősen rázós évet tudhat maga mögött, ám sikerrel vették az akadályokat. Azon túl, hogy a korosztályos, felnőtt, illetve női csapatok edzőiként minden héten bizonyítaniuk kellett a kispadon, még az egyetemi, illetve edzőképzés is bőven adott megoldandó feladatot számukra.

Vezetőedzőnk, Dorcsák Zoltán tavaly szeptember óta az A-licences edzőképző hallgatója. Olyan csoporttársakkal jár együtt, mint például az NB II-ben bronzérmet szerzett Ajka szakvezetője, Jeney Gyula, a volt ferencvárosi futballista, Gyömbér Gábor, vagy éppen az ex-honvédos Djorde Kamber.

Huszonhatan kezdtük szeptemberben az edzőképző tanfolyamot, s havonta két nap elméleti, gyakorlati oktatáson kellett részt vennünk – tudtuk meg Dorcsák Zoltántól. – Az összes vizsgán túl vagyok, már egyedül a július végi, gyakorlati edzésvezetés van hátra. Akkor saját csapatommal, Tiszafüreden kell bizonyítanom a vizsgabizottság előtt.

Ezzel párhuzamosan az egri Esterházy Károly Egyetem szakedzői karának is a hallgatója Dorcsák Zoltán.

Bóza Lacival együtt kezdtük a Sisa Tibor nevével fémjelzett, hat féléves képzést. Most fejeztük be az első évet. Tuti (Tóth Tibor) jóval előttünk jár, ő a Nyíregyházi Egyetem utolsó éves hallgatója a szakedzőin, szinte már a kezében érezheti a diplomáját.

Az egyetemi, illetve edzői vizsgák után most már napokon belül sort keríthetünk az elmúlt bajnoki szezon értékelésére is …

About Author