Felnőtt csapat Labdarúgás

Le a kalappal a játékosok előtt

Csapatunk nem akármilyen (bravúr) sorozatban van. Az elmúlt hetekben legyőzte az akkor még listavezető Kisvárda II-t, majd az élen őt követő Putnokot – ráadásul mindkettőt idegenben -, a legutóbbi fordulóban pedig a éllovast két pont hátrányban követő Cigánd gárdáját.

  • Le a kalappal a játékosok előtt – dicsérte csapatát Dorcsák Zoltán vezetőedző a vasárnapi 3-2-es győzelmet követően. – Az utóbbi hetek bravúrjainak köszönhetően elértük, hogy két fordulóval a zárás előtt immár a saját kezünkben van a sorunk. Hogy mi kell a bent maradásunkhoz? Lehet, hogy két győzelem, de az ellenfelek eredményei alapján akár kevesebb is elég lehet.

A Cigánd mindössze három vereséget szenvedett az idei bajnokságban. Vasárnapig …

  • Nem kezdtünk jól, az első negyedóra a vendégeké volt. Folyamatosan lendültünk bele, akadtak helyzeteink, de a játékunk minősége ekkor még nem volt az igaz. Ráadásul az első félidő hajrájában le kellett cserélni a megsérült Tajti Bencét. Fiatal kapusunk, Lisztes Bence azonban remekül szállt be, több bravúrt is bemutatott a folytatásban. A szünet után viszont remek teljesítménynel rukkoltunk elő. Tizenöt percig szinte a felezővonalat nem lépte át a Cigánd. Helyzeteink voltak, megszereztük a vezetést, majd néhány perccel később megdupláztuk az előnyünket. A vendégek viszont nem estek össze gyorsan szépítettek, s ezt követően voltak meleg pillanataink. Sajnos újabb kényszerű csere miatt kimerítettük a három játék-megszakítást, így nem tudtunk frissíteni a hajrában, de így is visszaállítottuk a kétgólos előnyünket. Egyetlen percig érezhettük biztonságban magunkat, újra szoros lett az állás, ám végül csak sikerült itthon tartani a három pontot.

A helyzetünk győzelmünk ellenére sem lett (sokkal) könnyebb, hiszen a Sényőt csak gólkülönbséggel, a Stécét egyetlen ponttal előzzük meg a táblázaton. Igaz, a lemaradásunk is mindössze egy pont a tizedik Hatvan mögött.

A hétvégén Egerben lép pályára csapatunk a bajnokság 33. fordulójának összecsapásán.

About Author