Felnőtt csapat Labdarúgás

Kötelező győzelem nem létezik …

Két vereség után ismét a győzelem útjára lépne csapatunk a hétvégén, a bajnokság huszonhetedik fordulójának mérkőzésén. Vasárnap a táblázat 17. helyén tanyázó Eger együttesét fogadjuk a Lipcsey Elemér Sporttelepen.

A papírforma alapján kötelező győzelemnek kellene következni, hiszen hazai pályán fogadunk egy, a táblázaton tizenkét hellyel mögöttünk tanyázó gárdát. Ám a futballban már számtalanszor bebizonyosodott, olyan, hogy kötelező győzelem, nem létezik. Különösen nem egy olyan együttes ellen, mely az életéért küzd …

Az Eger jelenleg borotvaélen táncol a bent maradásért vívott küzdelemben, mindössze kettő pont az előnye a már kiesést jelentő pozícióban lévő, tizennyolcadik Tiszaújvárossal szemben. A hevesiek foggal, körömmel küzdenek, s utolsó három meccsükön veretlenek is maradtak: a Vasas II, a DVSC II és a DVTK II sem tudta legyőzni őket. Legjobbjuk a kétszeres NB I-es gólkirály, ma már 40 éves Simon Attila, aki egymaga szerezte az együttes góljainak (30) felét.

Az Eger vezetőedzője, Céró Bálint a hétvégén nem számíthat a legutóbbi fordulóban ötödik sárga lapját begyűjtő Juhász Gergőre, valamint a kiállított Vattay Mártonra, ellenben visszatérhet a keretbe az eltiltását letöltő Kispál Tamásra.

A vasárnapi bajnoki mérkőzés 16 órakor kezdődik Tiszafüreden.

About Author