Felnőtt csapat Labdarúgás

Fiatalszabály az NB III-ban

A 2022-23-as idényben már a harmadosztályú csapatokban is kötelező legalább egy “fiatal” szerepeltetése. Ennek kapcsán vezetőedzőnket faggattuk.

  • A fiatal jelen esetben a 2004-ben vagy az után született játékosokat jelenti – tudtuk meg Dorcsák Zoltántól. – A teljes mérkőzésen, azaz kilencven percen keresztül a pályán kell lennie, azaz amennyiben lecserélik, a helyére csak fiatal jöhet be. Ez viszont azt jelenti, hogy figyelembe véve az egész szezont, az esetleges sérülések, eltiltások miatt muszáj minimum négy fiatalnak a keretben lenni.

Éppen ezért csapatunk erősítési terveiben is szerepel olyan kiszemelt, aki megfelel a fiatal-szabálynak, illetve körül néztünk saját utánpótlásunkban is. A 18. születésnapját tegnap betöltő Illés Patrik – tavasszal, csereként már bemutatkozott az NB III-ban -, és a mindössze 16 éves, de az elmúlt idényt az U19-ben végig játszó Varga Dániel immár a felnőtt kerettel végzi a felkészülést. A tehetségük megvan, a bizalmat megkapják, csak rajtuk múlik, hogy mire viszik …

About Author