Felnőtt csapat Labdarúgás

Kezdődik az új kaland …

Bő két hónappal a Sényő elleni idényzárás után vasárnap ismét bajnoki mérkőzésen lépnek pályára az NB III-as együttesek, megkezdődik a 2023-24-es pontvadászat. Csapatunk a Tiszaújváros gárdáját fogadja a Lipcsey Elemér Sporttelepen. A keret-átalakításról, a felkészülésről vezetőedzőnket faggattuk.

– Zsinórban a negyedik harmadosztályú idényünket kezdjük a hétvégén, de nem mondhatom, hogy ezáltal rutinosabbak lettünk – vélekedett Dorcsák Zoltán. – Keretünk 4-5 játékos kivételével teljes egészében kicserélődött. Átlagéletkorunk 21.5 év, a fiatalok nagy része pedig még egyáltalán nem, vagy csak néhány meccsen szerepelt az NB III-ban. Ettől függetlenül, jó benyomást keltett, az utolsó meccs kivételével pedig biztató teljesítményt nyújtott az együttes. Izgalommal teli várakozással készülünk a vasárnapi bemutatkozásra.

Miben más a mostani gárda, mint volt a tavaszi?

– Úgy gondolom, gyorsabb, gólveszélyesebb lett az együttes, legalábbis a felkészülési meccsek ezt mutatják. Nem csak sok gólt rúgtunk, de számtalan helyzetet is kidolgoztunk. Bízom benne, hogy a támadó szekció tagjai a bajnokikra is átmentik eddigi formájukat.

Vasárnap a Tiszaújvárost fogadjuk …

– Nem lesz könnyű meccs, hiszen Vitelki Zoltán alakulata már tavasszal sem szerepelt rosszul a bajnokságban, a nyáron pedig tovább erősödött. Természetesen szeretnénk győzelemmel kezdeni a szezont. A Szolnok ellen látottak után a héten elsősorban a frissítésen volt a hangsúly az edzéseken. A keret tagjai közül egyedül Harsányi Bencére nem számíthatok, aki lábujj sérülést szenvedett a MÁV ellen.

A vasárnapi, Tiszaújváros elleni összecsapás 17.30-kor kezdődik Tiszafüreden.

About Author