Felnőtt csapat Labdarúgás

Kezdődik a hajrá …

Mindössze öt forduló van hátra a 2020-21-es harmadosztályú labdarúgó bajnokságból. A versenykiírás értelmében a 16-20. helyezettek, valamint a három csoport legrosszabb 15. helyezettje kiesik az NB III-ból. A jelenlegi pontszámok alapján ez utóbbi a Keleti csoportból kerülhet ki: Tállya 35, Dunaújváros 38, ZTE II 40 pont.

Csapatunk jelenleg a 12. helyen tanyázik a táblázaton, hét ponttal megelőzve a legjobb kiesőt, a Tállya gárdáját. Mivel összesen 15 pont gyűjthető még a hátralévő meccseken, ez nem tűnik kevésnek, ám ahhoz, hogy ne legyen igazán izgulni valónk 6-8 pontra még szükségünk lenne.

Ugyan most egymás után két olyan mérkőzésre utazunk – Balassagyarmat, Eger -, ahol bravúrra van szükségünk a pontszerzéshez, ám azt követően a Salgótarján ellen itthon, majd a már kiesett sereghajtó Mezőkövesd II otthonában jó eséllyel pályázunk a győzelemre. A zárófordulóban hazai környezetben fogadjuk a második BVSC-t.

Azok számára, akik szeretik az esélylatolgatást, íme a kiesés elleni küzdelemben érdekelt csapatok hátralévő menetrendje. A 20. Mezőkövesd II-t és a 19. Sajóbábonyt már nem vettük figyelembe a versenyfutásban. Rajtuk kívül még négy csapat kényszerül búcsúra a bajnokság végén.

12. Tiszafüred (42 pont): Balassagyarmat (idegen), Eger (i), SBTC (otthon), Mezőkövesd II (i), BVSC (o).

13. DVSC II (38): Tállya (o), Hatvan (i), Füzesgyarmat (o), Gyöngyös (o), Jászberény (o).

14. SBTC (37): Tiszakécske (i), Balassagyarmat (o), Tiszafüred (i), Eger (i), Mezőkövesd II (o).

15. Tállya (35): DVSC II (i), Tiszaújváros (o), Sajóbábony (i), Kisvárda II (o), Cegléd (i).

16: Gyöngyös (34): Eger (o), Jászberény (o), DVTK II (i), DVSC II (i), Tiszaújváros (o).

17. Putnok (33): Tiszaújváros (i), Sajóbábony (o), Kisvárda II (i), Cegléd (o), Tiszakécske (i).

18. Hatvan (31): DVTK II (i), DVSC II (o), Tiszaújváros (i), Sajóbábony (o), Kisvárda II (i).

About Author