Felnőtt csapat Labdarúgás

Kaotikus …

Évadértékelő sorozatunk utolsó részéhez érkeztünk vezetőedzőnkkel. A csapatrészek teljesítményének vizsgálata után ezúttal a komplex egész szezont vettük górcső alá.

Ha egy szóval kellene jellemezni a 2021-es őszi idényt, mit mondana?

  • Egy szóval? Kaotikus. Azt hiszem ebben minden benne van, ez tökéletesen kifejezi az elmúlt hónapok gondjait, bajait.

Jó, akkor most ugyanezt részletesen is, ha kérhetem …

  • Akár kronológiai sorrendbe, pontokba is lehetne foglalni nehézségeinket. Kezdődött azzal, hogy nehezen indultak be az igazolásaink a nyáron. Végül ugyan sikerült jó keretet összehoznunk, de már akkor tudtuk, hogy létszámilag kevesen vagyunk. Folytatódott azzal, hogy kimondottan nehéz volt a sorsolásunk, így az utolsó pillanatban összeállt keretnek nem volt ideje formába lendülni. Megszorongattuk ugyan a nálunk jobb csapatokat, de nem jöttek a győzelmek. Mire pedig eljutottunk odáig, hogy velünk azonos képességű, vagy nálunk gyengébb ellenfelekkel találkoztunk, sorozatban estek ki játékosaink sérülések, betegségek miatt. A hajrára pedig teljesen elfogytunk, akadt olyan meccsünk, ahol egyetlen támadó nélkül kellett pályára lépnünk.

Ennek ellenére akadtak egészen biztató periódusaink …

  • A Sényő elleni pályaavató mérkőzéstől kezdve volt egy hatos szériánk, amikor veretlenek maradtunk, ami ugyan jól mutat, de nekem maradt hiányérzetem, hiszen csak kétszer nyertünk és négy meccset döntetlenre adtunk.

Látva az őszi 20 bajnoki találkozót, Ön szerint hány pontot hagytunk a meccsekben?

  • Meggyőződésem, ugyan ezzel a teljesítménnyel, de egy kicsit nagyobb odafigyeléssel, szerencsével 7-8 ponttal többet szerezhettünk volna. Azzal pedig a mezőny első felében tölthetnénk a téli szünetet.

Melyik mérkőzések hiányoznak igazán?

  • Azt hiszem elég, ha csak azt a három mérkőzést említem, ahol tizenegyest hibáztunk. Tállyán 0-0-nál hagytuk ki a büntetőt és végül győzelem helyett 1-0-ra kikaptunk. Putnokon 1-1-nél rontottunk, így a három pont helyett csupán egyet hoztunk haza, illetve a Békéscsaba IÍ ellen kétgólos hátrányból egyenlítettünk, de 2-2-nél elvétettük a tizenegyest, s 3-2 helyett 2-4 lett a vége. Már ez nyolc pont mínusz …

Mindent egybevetve, a tizenhatodik helyről várhatjuk a tavaszi folytatást.

  • Ugyan éppen közvetlenül alattunk húzzák meg a vonalat, de meggyőződésem, nem lesznek kiesési gondjaink. Az utolsó hárommal szemben 11, illetve 12 pont az előnyünk, ami tekintélyesnek mondható. Ugyanakkor a Tállya mindössze 4 pontra áll mögöttünk. Nagy Olivér kivételével sérültjeink januárig felépülnek, a teljes kerettel pedig a középmezőnyben a helyünk. Négy, öt új játékos igazolását tervezzük a télen, kiszemeltjeinkkel már zajlanak a tárgyalások.

Csapatunk január 6-án kezdi meg a felkészülést a tavaszi idényre, a rajt előtt hét edzőmérkőzés szerepel a programban.

About Author