Felnőtt csapat Labdarúgás

Ilyen meccs egyszer adódik egy edző életében

Klubunk történelmében még soha nem látott mérkőzésen van túl csapatunk. A bajnoki cím első számú várományosának számító listavezető otthonában, három gólos hátrányból felállva fordított és nyert együttesünk. Ez a három pont egyben azt is jelenti, hogy hosszú idő után ellépett a kieső helyről és bizakodva várhatja a hátralévő három összecsapást.

  • Én, de nyugodtan mondhatom játékosaink nevében is, még soha nem éltem át ilyen meccset – elevenítette fel a Putnok elleni vasárnapi 4-3-as győzelmünket Dorcsák Zoltán vezetőedző. – A borsodi alakulat a bajnoki címért, mi a kiesés elkerüléséért küzdünk, idegenben léptünk pályára, komoly hátrányba kerültünk és mégis sikerült hazahoznunk a három pontot. Tulajdonképpen azt kaptuk, amire számítottunk. A hazai gárda rendkívül gyorsan játszotta át a középpályát, védekezésből villámgyorsan ment át támadásba. Ugyan a játék képen nem azt mutatta, hogy lesimáznak minket, de míg mi sorra kihagytuk a helyzeteinket, ők értékesítették ziccereiket. Ez a meccs végződhetett volna szoros vereségünkkel éppen úgy, mint kiütéses hazai sikerrel. Tajti Bence több bravúrt is bemutatva tartotta meccsben csapatunkat. A második félidőben közepén, 3-0-nál kicsit bealudtak a putnokiak, és egy szerencsés (ön)góllal szépítettünk. A hazaiak nem tudtak ritmust váltani, mi pedig igyekeztünk minél jobban kozmetikázni az eredményen. Aztán mikor Kalmár Feri a 86. percben 3-2-re alakította az állást, vendéglátónk teljesen ledermedt. Ezt kihasználva szinte azonnal egyenlítettünk. A lélektani előny ekkor már nálunk volt, függetlenül attól, hogy letelt a rendes játékidő, nem elégedtünk meg a döntetlennel, mentünk előre a győzelemért. A labdát már pillanatokra sem tudták megtartani a hazaiak, gyorsan odaértünk ellenfelünk kapuja elé és akarásunkat a hosszabbításban siker koronázta. Azt hiszem ilyen meccs egyszer adódik egy edző életében. Hihetetlen érzés volt …

Csapatunk a hétvégén ismét egy feljutásért küzdő csapattal találkozik, vasárnap a Cigánd együttesét fogadja Tiszafüreden.

About Author