Felnőtt csapat Labdarúgás

Három nap és kezdődik

A hét végén a huszonegyedik forduló összecsapásaival megkezdődik a 2023-as versenyidény az NB III-as csapatok számára. Együttesünk vasárnap a BKV Előre gárdáját fogadja a Lipcsey Elemér Sporttelepen.

Az ifjabb Albert Flórián dirigálta fővárosi alakulat egyetlen ponttal megelőzve csapatunkat, a hetedik helyén töltötte a telet. Amennyiben sikerül a hétvégi nyitányon legyőznünk vendégünket, helyet is cserélünk vele a táblázaton.

A bajnoki rajt mindig kiszámíthatatlan az esélyeket illetően. Nem tudni, hogy az erősítésként kiszemelt játékosokat az idő rövidsége miatt mennyire sikerült beépíteni, hogy a formaidőzítést jól időzítették-e, hogy a játéktér állapota – fagyos vagy dagonyás – kinek kedvez jobban és még sorolhatnánk a megválaszolhatatlan kérdéseket. Egy biztos, ősszel úgy kaptunk ki 2-1-re a fővárosban, hogy Kertész Tamás góljával szünetben még mi vezettünk, s a hazaiak a hajrá kezdetén szerezték meg a három pontot érő találatot.

A BKV Előre a negyedik legkevesebb gólt kapta a Keleti csoport mezőnyében – nyolc alkalommal érintetlen maradt a hálója -, azaz nem lesz egyszerű feltörni hátsó alakzatát. Ugyanakkor csak hat együttes szerzett nála kevesebb találatot. Leggólerősebb játékosa Gyurkó Máté, aki az együttes 28 találatából egymaga nyolcat szerzett. A felkészülés során négy meccsen lépett pályára a gárda, a Pilist 4-0-ra, a Szent Istvánt 11-0-ra legyőzte, a Fradi II-től 1-0-ás, a a Cegléd elleni bajnoki főpróbán 3-1-es vereséget szenvedett.

A vasárnapi bajnoki találkozó 14 órakor kezdődik Tiszafüreden.

About Author