Felnőtt csapat Labdarúgás

Fontos lenne a jó kezdés

Holnap idegenben, a MOL Magyar Kupában vitézkedő Tállya otthonában kezdi meg tavaszi bajnoki szereplését csapatunk. A rajt előtt vezetőedzőnket faggattuk a felkészülésről, a keret átalakulásáról, a várható esélyekről.

  • Most mondhatok bármit a felkészülés milyenségéről, csak a meccseken derül ki, mennyire jártunk jó úton – felelte érdeklődésünkre Dorcsák Zoltán. – Az biztos, a tervezett munkát elvégeztük, s ebben óriási segítség volt számunkra, hogy az új műfüves pályánknak köszönhetően nem befolyásolta az edzések menetét az időjárás. Sajnálom, hogy Kalmár Ferit nem sikerült megtartanunk, de úgy gondolom, távozása ellenére is erősebb lett keretünk, és ami döntő lehet, hosszabb a kispadunk. Érzésem szerint sikerült stabilabbá tenni hátsó alakzatunkat, így remélhetően kevesebb gólt kapunk, s ebben az esetben elég lehet az is, ha kevesebbet szerzünk. Az elmúlt hetekben mutatott játékunk alapján bízom benne, hogy nem csak elsődleges célunkat, NB III-as tagságunk meghosszabbítását érjük el, de a tizedik helyünket is meg tudjuk őrizni. Hogy nem kelljen egész tavasszal izgulnunk, nagyon fontos lenne a jó kezdés. Az első négy fordulóban háromszor is “hatpontos” meccsen lépünk pályára, azaz győzelmekkel megalapozhatnánk a nyugodt folytatást. Az első lépést már most vasárnap megtehetnénk, de nem lesz egyszerű dolgunk Tállyán. A hazai gárda legutóbb szerdán, az MTK ellen bizonyította, hogy bátran felvállalja a támadófocit. Nagyon oda kell figyelnünk holnap, hogy ne kerüljünk hátrányba, mert onnantól kezdve még nehezebb dolgunk lenne.

Csapatunk vasárnapi bajnoki találkozója 14 órakor kezdődik Tállyán. A mérkőzést a járványügyi szabályoknak megfelelően zárt kapuk mögött rendezik.

About Author