Felnőtt csapat Labdarúgás

Fény az alagút végén …

Csapatunk szerdán délután pótolta a tizenötödik fordulóban elmaradt mérkőzését és óriási akarattal küzdve – megtámogatva a lelátóról érkező segítséggel – nagyon fontos három pontot szerzett a DVSC II ellen.

Az összecsapás ünnepélyes pillanatokkal kezdődött. Városunk polgármestere, egyben klubunk elnöke, Ujvári Imre a kezdőrúgás előtt, a pályán köszöntötte az Egyesült Arab Emírségekben megrendezett minifoci világbajnokságról bronzéremmel hazatérő kapusunkat, Tajti Bencét.

– Bence ismét hozta magát, s bár ezúttal bravúrt nem kellett bemutatnia, magabiztossága kihatott a társakra is – dicsérte kapusát vezetőedzőnk, Dorcsák Zoltán. – Úgy érzem, megérdemelten nyertünk, végig nagyon szervezettek, fegyelmezettek voltunk. Pedig nem a legjobb előjelekkel készülődtünk a meccsre, Bernáth Ákos belázasodott szerda reggelre, és nem léphetett pályára. Nem játszottunk mást, mint szoktunk, nem toltuk be a buszt a kapunk elé, bátran felvállaltuk a támadásokat. Az első félidő igazi ki-ki meccset hozott, csak míg mi két helyzetünket is berúgtuk, addig a vendégek nem találtak a kapuba. A fordulás után ugyan többet volt a labda a debrecenieknél, de igazi ziccert nem tudtak kialakítani, hajrában szerzett szépítő góljuk is egy lepattanóból született.

Az elmúlt hetek feszült(ebb) hangulata után, ezúttal nyugodtabb a hangja …

– Azt hiszem ez természetes. Szombaton a negyedik Tiszaújváros otthonában szereztünk pontot, most legyőztük a negyedik helyezettet, azaz felcsillant a fény az alagút végén, szorossá tettük az állást a táblázaton. Nagyon kellene, hogy a hétvégén itthon tartsuk a három pontot a Karcag ellen, s akkor nyugodta(bba)n mehetnénk téli szünetre. Ezzel a győzelemmel tisztelgünk csapatunk egykori edzője, a közelmúltban elhunyt Jeczó András előtt.

Csapatunk vasárnap 13 órakor fogadja a megyei rivális Karcag együttesét.

About Author