Felnőtt csapat Labdarúgás

Felszállt a füst …

A nyáron teljes keret-átalakítás történt csapatunknál: 13(!) játékos távozott és 11 érkezett. Eddig. Utóbbiak száma azonban még bővülhet az elkövetkező napokban.

A tavaszi szezon végén már köztudott volt, hogy lesznek olyan játékosaink, akik új kihívások után néznek, másokra szakmai stábunk nem tart igényt, illetve néhányuk fejében a visszavonulás gondolata motoszkál. Kezdjük utóbbiakkal. A 37 éves Szabó Viktor ugyan még a felkészülés kezdetén részt vett néhány edzésen, ám végül úgy döntött, hogy szögre akasztja futballcipőjét. A 19 éves Csábi Milán és Kalóz Ádám (Füzesabony) krónikus betegsége, illetve sérülése miatt érezte úgy, hogy nem akar az NB III-ban futballozni, Oláh Lóránt pedig műtét miatt dőlt ki hosszú időre a sorból. Skulka Botond tanulmányai révén az Egyesült Államok felé veszi az irányt. A kapus Tomori Zoltán, valamint Galla Patrik és Pintér Viktor (Martfű) a több lehetőség reményében keres magának csapatot, Pataki Zsoltra pedig nem tartott igény stábunk. Tomola Patrikot elcsábította az NB III-ba most feljutott Cigánd, Karika Róbert a DEAC-ban folytatja, Baranyi Bence és Kertész Tamás új csapatáról ellenben nincs információnk.

És akkor lássuk az újakat: a kapuba érkezett a 2004-es születésű Lisztes Bence (DVSC II). Hogy a fiatal szabállyal ne kerüljünk bajba, sikerült megszereznünk az egyaránt 2005-ös születésű Ludvig Zsombort (védő, Mezőkövesd II) és Harsányi Bencét (védő, DVSC U19). A védelembe érkezett Bernáth Ákos és Dankó Nándor (Mezőkövesd II), valamint Nagy Dominik (Sényő). Az Ausztriából hazatérő, itthon a DVSC, a Vasas, a Mezőkövesd és a Kazincbarcika színeiben éveket az NB II-ben töltő Engel Alex a bal szélen bárhol bevethető, míg Nagy Zsolt (Putnok), Erdei Martin (Nyíregyháza II), Lukovszky Attila (Jászberény) és Papp Krisztofer (Bestrong Debrecen) kimondottan a támadó sorban érzi jól magát.

Csapatunk a bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzését vasárnap 17.30-kor a Szolnoki MÁV ellen vívja a Tiszaligeti-stadionban.

About Author