Felnőtt csapat Labdarúgás

Fegyelmezettebb játék kell a bajnokságban

Mint köztudott, szombaton lejátszotta a jövő heti bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzését csapatunk: az NB III egyik meghatározó csapatának számító ESMTK otthonában 3-1-es vereséget szenvedtünk.

  • Az első félidő rendben volt, tulajdonképpen helyzetet sem tudtak ekkor kidolgozni a hazaiak, a gólt is szabadrúgásból szerezték, ám a szünet után fölénkerekedtek – foglalta össze tömören véleményét vezetőedzőnk, Dorcsák Zoltán. – Különösen a szélső játékunk, illetve a szélső védekezésünk nem volt összehangban, s ebből kaptuk a második és harmadik gólt is.

Tény, az első játékrészben szervezetten, stabilan futballozott csapatunk, nem talált fogást rajtunk a piros-fehér legénység. Ugyanakkor azt is el kell ismerni, hogy támadóink is “láthatatlanok voltak”, alig lehetett megtalálni őket labdával. Keveset vállalkoztak, és ez még akkor is igaz, ha mesterien végig vitt támadás végén Harsányi Zoltán beadását értékesítette Barna Viktor. A fordulás után az öltözőben “maradt” csapatunk, s az ESMTK két gólja mellett több ziccert is kialakított kapunk előtt. A szünet előtt szervezett védelmünk többször is bizonytalankodott, igaz, sem a középpályásoktól, sem a szélsőktől nem kapták meg azt a segítséget, melyre szükség lett volna a stabilitáshoz.

A szombaton látottak rávilágítottak azokra a hibákra, melyeket a bajnoki mérkőzéseken nem szabad elkövetni. Fegyelmezettebb játékra lesz szükség, ha pontot, pontokat akarunk szerezni. Az viszont mindeképpen bizakodásra adhat okot, hogy az első félidőben bizonyítottuk, képesek vagyunk szervezetten, jól futballozni …

About Author