Felnőtt csapat Labdarúgás

Egykori társai ellen készül Barna Viktor

Jelenleg még betegséggel küzd, és kétséges, hogy pályára tud-e lépni a hét végi bajnoki fordulóban csapatunk fiatalja, Barna Viktor. Ettől függetlenül, számára mindenképpen különlegesnek ígérkezik a vasárnapi összecsapás.

Húszéves támadónk a tavaszi idényben valósággal “berúgta” az NB III ajtaját, az ismeretlenség homályából előre lépve sorra szerezte a gólokat. Mivel a szezon nagy része zárt kapuk mögött, a szurkolók kizárásával zajlik, még saját szurkolóink sem ismerhetik igazán. Ki is tehát valójában ifjú gólvágónk? A 2001. január elsején született Barna Viktor 2008-ban, Nagyivánban kapta meg első igazolását, innen 2012-ben érkezett korosztályos csapatunkhoz. Két év után azonban szemet vetett rá a DVSC-Debreceni Labdarúgó Akadémia, így átköltözött a hajdúsági megyeszékhelyre. Egészen 2020 nyaráig ott nevelkedett, s miközben végig járta a korosztályos csapatokat, 2019. augusztusában bemutatkozott a kis-Loki színeiben az NB III-ban.

Tavaly nyáron visszatért klubunkhoz, mivel azonban Kalmár Ferenc “zsákszámra” rugdosta a gólokat, nem tudott meghatározó szerephez jutni. A téli felkészülés során aztán “beindult”, az edzőmeccseken rendre a kapuba talált, így nem véletlen, hogy a tavaszi rajton már egyértelmű volt helye a kezdőben. Tállyán, a Hatvan ellen, majd Füzesgyarmaton is gólt szerzett. A Gyöngyös elleni meccset követően viszont sajnos kidőlt a sorból, s három hete nem lépett pályára.

Most hét végén egykori együttese vár csapatunkra. A DVSC II legutóbbi fordulóra nevezett keretéből heten is csapattársai voltak, így nem véletlen, hogy fokozott izgalommal várja a vasárnapi összecsapást. Akár pályára léphet, akár nem …

  • A karanténidőm letelt, s szerencsére engem nem viselt meg különösebben a vírus – felelte honlapunk érdeklődésére Barna Viktor. – Tüzes meccsre számíthatunk Debrecenben, de úgy gondolom minimum egy pontra jók leszünk. Még úgy is, hogy rutinos játékosaink hiányoznak, és hasonlóan fiatal csapattal lépünk pályára, mint a a hazaiak.

Tegnap pótolták a korábban elhalasztott DVTK II-Balassagyarmat találkozót, melyen a hazai gárda 1-0-ra nyert, s egy pontra felzárkózott csapatunk mögött a táblázaton.

About Author