Felnőtt csapat Labdarúgás

Egy hónapja veretlenül …

A hétvégén a tizenegyedik forduló összecsapásaival folytatódik a harmadosztályú bajnokság. Csapatunk az újonc Hidasnémeti együttesét fogadja a Lipcsey Elemér Sporttelepen.

Ha azt nézzük, hogy csapatunk utoljára szeptember 4-én, Tállyán maradt pont nélkül (1-0), mindenképpen bizakodva várhatjuk a vasárnapi kilencven percet. Az egy hónapos veretlenségi sorozat ugyan jól mutat a statisztikai adatokban, ám arról sem szabad megfelejtkeznünk, hogy csupán egy meccset sikerült megnyernünk, háromszor csupán döntetlenre végeztünk.

Az újonc borsodi gárda viszont éppen akkor szerzett utoljára pontot, amikor mi vereséget szenvedtünk, azóta mind a négy bajnoki találkozóján alul maradt. Mi több, ezen időszak alatt 19 gólt kapott és mindössze egyet rúgott, azaz az eredmények tükrében nyugodtan kijelenthető, messze van a top formájától.

Az is igaz ugyanakkor, hogy kimondottan nehéz sorozat áll a Hidasnémeti mögött, hiszen az elmúlt meccseken az élmezőny tagjaival játszott.

Vasárnapi vendégeink 17. helyüket elsősorban gyenge védekezésüknek köszönhetik, a tíz meccsen átlagban közel 4 gólt kaptak: a DEAC és a Kazincbarcika 7-7 (!), a BKV és Hajdúszoboszló 5-5 alkalommal vette be kapuját.

Ugyan a Hidasnémeti abszolút újonc az NB III-ban, azért találni keretében ismerősen csengő nevet: a 38 éves kapus, Szalma Pál többek között őrizte az Újpest, a Diósgyőr, a Siófok és a Balmazújváros kapuját, a 36 éves George Menougong korábban Nyíregyházán, Mezőkövesden és Diósgyőrben is futballozott, Varjas László a Mezőkövesd színeiben bemutatkozott az NB I-ben, míg a fiatal Zsiga Máté tavasszal még az NB I-es DVTK keretének a tagja volt.

Száz szónak is egy vége, a papírforma alapján egyértelműen csapatunk a vasárnapi meccs esélyese, ám mindezt a pályán, gólokkal válthatjuk csak pontokra.

About Author