Felnőtt csapat Labdarúgás

Egerben a három pontért …

A bajnokság hétvégi, nyolcadik fordulójában Egerbe látogat csapatunk. A Szentmarjay Tibor Városi Stadionban vasárnap 16 órakor kezdődik a találkozó.

Az elmúlt két forduló nem egészen úgy sikerült számunkra, ahogy reméltük. Tudtuk, hogy a listavezető BVSC otthonában ellen nem mi vagyunk az esélyesek, de azért bíztunk benne, hogy sikerül meglepetést szereznünk, s legalább egy pontot szerzünk. A Hajdúszoboszló együttesének esetében is ismert tény volt, hogy a Keleti csoport egyik legmasszívabb hátsó alakzatával rendelkezik, ám hittünk be, hogy gólerős támadósorunk képes lesz megbontani védelmét.

Egyik esetben sem váltak valóra álmaink, de fogalmazhatnánk úgy is, hogy érvényesült a papírforma. Küzdőszellemünket, akarásunkat most sem érheti kritika, így nincs okunk a szégyenkezésre.

Most viszont olyan találkozó előtt állunk, ahol a valós tudás alapján begyűjthetjük a három pontot. Az Eger együttese ötven százalékos teljesítménnyel jelenleg a tizedik helyen tanyázik a táblázaton. Katasztrofális rajt után – két vereség, 0-9-es gólkülönbség – viszont rendezte sorait és két győzelmet aratott egymás után, méghozzá kapott gól nélkül. Az elmúlt három meccsen viszont ismét többször betlizett védelme, a három “fakó” nyolc alkalommal vette be hálóját, ez pedig azt jelenti, hogy a harmadik legtöbb gólt kapta a Keleti csoport csapatai közül.

Ha tehát együttesünk visszatalál korábbi gólerős játékához, idegenből is hazahozhatja a három pontot. Ehhez viszont az is kell, hogy sikerüljön kikapcsolnunk a piros-kékek legveszélyesebb támadóját, a kétszeres NB I-es gólkirály Simon Attilát, aki már öt találatnál jár.

About Author