Felnőtt csapat Labdarúgás

Döntő volt, hogy hoztuk a hatpontos meccseket

Vezetőedzőnk ott fejezte be évértékelője első részét, hogy a téli szünetig sikerült olyan pozícióba kerülni, mely bizakodással tölthette el szurkolóinkat.

Igen ám, de mikor kiderült, hogy a góllövő-listát 20 találattal vezető, a góljaink majd felét szerző Kalmár Ferenc Tiszakécskére szerződik, sokan félteni kezdték csapatunkat. Előnyünk öt pont volt a legjobb kieső előtt, azaz nem lehettünk teljesen nyugodtak …

  • Megmondom őszintén, nem érintett jól Kalmár Feri téli távozása – idézte fel a tavaszi rajt előtti időszakot Dorcsák Zoltán. – Nem csak futballtudására, de mint vezéregyéniségre is szükségünk lett volna a folytatásban. Azt tudtuk, ilyen gólerős játékost nem valószínű, hogy találunk, így több támadó között kell megosztanunk a terheket. Az átigazolás viszont mindig lutri …

Az eredmények viszont azt mutatják, sikerült megtalálni a megoldást.

  • Hál’ istennek Barna Viktor és Szabó Tamás, különösen a szezon elején, rugdosták a gólokat, majd a hajrában Urbin Peti is megrázta magát, így igazából a vártnál kevésbé éreztük meg a váltást.

A téli ötpontos előny nem tűnt soknak …

  • A bent maradásunk szempontjából döntő mérkőzéseket maradéktalanul lehoztuk a bajnokság második felvonásában (is). Nem csak a tavasz elején, a Tállya, a Gyöngyös vagy a Hatvan ellen, de akkor is, amikor a betegségek miatt éppen padlón voltunk, mint az SBTC-meccs előtt. Amiért viszont van hiányérzetem, hogy 2021-ben egyszer sem sikerült bravúrgyőzelmet aratnunk. Míg ősszel a Sényő vagy a Jászberény elleni diadallal felhívtuk magunkra a figyelmet, tavasszal a Tiszakécske elleni döntetlen kivételével igazából rendre papírforma-eredményt értünk el.

Újoncként magabiztosan harcoltuk ki a bent maradást.

  • Soha nem szeretek nyilvánosan kiemelni vagy elmarasztalni senkit sem, véleményem az öltözőre tartozik. Stabil szereplésünk egyértelműen a közös akarat, az egység diadala, csapatként funkcionáltunk jól.

Évértékelőnk harmadik részét szerdán olvashatják szurkolóink. Akkor az idény legszebb és legrosszabb pillanatairól, a felejthetetlen emlékekről, a keret várható változásairól faggatjuk Dorcsák Zoltánt.

About Author