Felnőtt csapat Labdarúgás

Bemutatjuk hétvégi ellenfelünket: Tállya KSE

Vasárnap, a bajnokság 22. fordulójának mérkőzéseivel folytatódik a harmadosztályú labdarúgó bajnokság a Keleti csoport csapatai számára. Együttesünk a táblázat 18. helyén álló Tállya KSE gárdájához látogat.

És hogy mit kell tudni a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei csapatról? A táblázat állása roppant csalóka, mert ugyan kieső helyen telelt a Lasztóczi Péter dirigálta gárda, ám lemaradása a bent maradó helytől mindössze négy pont. Helyzete tehát cseppet sem kilátástalan, mi több a MOL Magyar Kupában mutatott teljesítménye azt bizonyítja, tavasszal harcban lesz NB III-as tagsága meghosszabbításáért. Az NB II-es Kaposvárt kétgólos hátrányból felállva, nem akármilyen gólokat szerezve, 5-3-mal búcsúztatta a kupából és tegnap az élvonalbeli MTK ellen (1-4) is tisztességgel helyt állt az együttes.

A gárda legnagyobb erénye – bármilyen furának is tűnik egy kieső-jelölttől – védelme stabilitása, tizenegy(!) csapat is több gólt kapott nála. Ráadásul évek óta együtt játszik a keret nagy része, csupán egy, egy érkezővel próbálják az átigazolási időszakban megerősíteni az együttest. Ennek szellemében került néhány esztendeje Tállyára a korábban Nyíregyházán és Kisvárdán meghatározó futballistának számító Minczér Tibor, a tavaly még Gyirmóton játszó Jano Róbert, illetve az elmúlt hetekben Szlovákiából szerződtetett Serecin Filip. A 31 éves, 184 centi magas erőcsatár éveket töltött a Fortuna ligás Mivhalovcében (Nagymihály), legutóbb pedig a második ligás Bardejovot erősítette. Az új csatár a Kaposvár elleni kupameccsen mutatkozott be a TKSE-ben, s azonnal góllal tette le névjegyét, 2-2-nél az ő lövésével szerezte meg a vezetést a kék-fehér legénység.

Ősszel, hazai pályán – Kalmár Ferenc 2, Kalóz Ádám ás Barzsó Attila góljaival – 0-1-ről fordítva 4-1-re diadalmaskodott csapatunk.

About Author