Felnőtt csapat Labdarúgás

Bajnoki nem, kupameccs lesz a hétvégén

Ugyan csak egy forduló ment le a 2021-22-es harmadosztályú bajnokságból, máris szünet lesz a pontvadászatban. A hétvégén rendezi meg ugyanis a Magyar Labdarúgó Szövetség az MK főtáblájának első mérkőzését, melyen a profiligában (NB I, NB II) szereplők kivételével valamennyi érdekelt csapat pályára lép.

A sorsolás értelmében együttesünk az előző szezont az NB II-ben töltő, ám a 20. helyen onnan búcsúra kényszerült DEAC vendége lesz szombaton. Mivel a debreceni egyetemisták az új évadban a Keleti régióba nyertek besorolást, így az ősszel még egyszer találkozunk majd velük, akkor a bajnoki pontokért csatázhatunk. A fekete-fehérek a múlt vasárnapi bajnoki rajton, hazai pályán 2-0-ra legyőzték a DVTK II legénységét.

A továbbjutás egy meccsen dől el a MOL Magyar Kupában, amennyiben a rendes játékidő döntetlennel ér véget, 2×15 perces hosszabbításra, szükség esetén tizenegyesrúgásokra kerül sor.

  • Nem feltartott kézzel megyünk Debrecenbe, de játéklehetőséget adok azoknak, akik a kazincbarcikai bajnokin kevesebb időt töltöttek a pályán – felelte honlapunk érdeklődésére vezetőedzőnk, Dorcsák Zoltán. – Itt az alkalom, hogy bizonyítsák, helyük van a kezdőben.

Az előző kupasorozatban a Putnok, illetve a Zalaszentgrót ellen sikerrel vette csapatunk az országos táblán az első két fordulót és bejutott a legjobb 32 közé, idén februárban csupán az NB I-es Zalaegerszeg (1-2) állította meg menetelésünket.

About Author