Felnőtt csapat Labdarúgás

Az évad meglepetés-csapatát fogadjuk

Csapatunk nehéz egy hét előtt áll. A bajnokság hétvégi fordulójában a harmadik helyen tanyázó Körösladány együttesét fogadja, szerdán a tavaszi nyitányon elmaradt BKV Előre elleni összecsapást pótolja, majd jövő vasárnap a negyedik DEAC vendége lesz Debrecenben. Egyik meccs sem lesz egyszerű …

De ne szaladjunk ennyire előre, először legyünk túl a 23. forduló összecsapásán. A Körösladány az idény meglepetés-csapatának számít, hiszen újonc létére a dobogó alsó fokán tanyázik. Mindössze négy mérkőzésen nem szerzett pontot – a DVSC II ellen kétszer, a DEAC és a Hajdúszoboszló ellen -, miközben tíz találkozón is diadalmaskodott.

Pedig a szezon előtt még a kieső-jelöltek között emlegették a zuhanyhíradóban a Békés megyei alakulatot, mondván sem komolyabb NB III-as tapasztalata, az évekig Szegeden futballozó Zelenyánszki László kivételével pedig különösebben rutinosabb labdarúgója sincs.

Ehhez képest Ekker Attila vezetőedző remekül összerakta zömében fiatalokból álló együttesét, melynek sem a szerzett, sem a kapott gólok miatt nincs oka a szégyenkezésre. Szervezett, agresszív játékával a már bajnoknak tekinthető BVSC-nek (0-0) és a második Putnoknak (1-1) is feladta a leckét.

A vasárnapi, tiszafüredi bajnokin a gárda két alapembere, Ruzsa Zoltán és a 10 találattal házi gólkirály Czirok József biztosan nem léphet pályára, miután legutóbb, a DVTK II elleni összecsapáson előbbit kiállította a játékvezető, utóbbi pedig megkapta szezonbeli tizedik sárga lapját.

About Author