Felnőtt csapat Labdarúgás

Az Eger nem osztozik a pontokon

A bajnokság tizenhetedik fordulójának mérkőzésén az Eger együttesét fogadja csapatunk. A vasárnapi találkozó 13 órakor kezdődik a Lipcsey Elemér Sporttelepen.

Bár hivatalosan már csak három mérkőzés van hátra az őszi idény találkozóiból – plusz egy tavaszról előrehozott meccs -, hétvégi vendégünk még egyetlen alkalommal sem játszott döntetlent a szezonban. A Labancz Róbert vezette gárda hat alkalommal nyert, tízszer vereséget szenvedett, azaz nem osztozik a pontokon.

A hevesi alakulat hasonló játékerőt képvisel, mint csapatunk. Egyetlen ponttal többet gyűjtött, mint csapatunk, s így éppen közvetlenül előttünk tanyázik a táblázaton. A rúgott gólok száma is közel egyforma (26:24 a javunkra), ellenben a kapott találatokban (25:35) sokkal rosszabbul áll. Ez köszönhető annak, hogy a Hajdúszoboszló hatszor, a Hidasnémeti négyszer vette be kapuját, és hat alkalommal háromszor is mattolták védelmét, azaz a meccsek felén védelme nem állt a helyzet magaslatán.

Az egri vitézek viszont többször is bebizonyították, hogy nagy küzdők. A múlt hét végén például kétgólos hátrányból nyertek a Békéscsaba II ellen, tehát amíg nem fújják le a meccset, nem adják fel.

Eltiltás miatt egyetlen játékosáról sem kell lemondania vasárnap Labancz Róbertnek, aki több rutinos futballistát is tudhat keretében. Pölöskei Péter megjárta a Ferencvárost, Hegedűs Dávid hosszú éveken keresztül volt a Mezőkövesd és a Kaposvár játékosa, de Olasz Dénes (Videoton, Mezőkövesd, Szolnok, Békéscsaba) neve is ismerősen csenghet szurkolói körökben.

About Author