Felnőtt csapat Labdarúgás

A tavasz nem sikerült …

Vezetőedzőnk évértékelőjének első részét ott fejeztük be, hogy a jól sikerült őszi idény után, a 8. helyről indulva, mindössze négy pontra lemaradva a dobogó alsó fokán tanyázó DEAC-tól, bizakodva vártuk a tavaszi folytatást.

– Sajnos nem úgy sikerült a folytatás, ahogy abban reménykedtünk – összegezte egyetlen mondatban a tavaszi szereplést Dorcsák Zoltán. – Pedig semmi jele nem volt. A rajtot elkaptuk, az első öt meccsből négyet megnyertünk, egyszer döntetlenre végeztünk, s amire korábban nem volt példa, felléptünk a dobogóra.

Ezek után jött a bajnokságot toronymagasan vezető, veretlen BVSC elleni rangadó …

– Úgy gondolom, az a meccs volt a vízválasztó. Jó passzban voltunk, hittünk benne, hogy a DEAC idegenbeli legyőzése után megállíthatjuk a listavezetőt. Nem sikerült, nagy küzdelemben 2-1-es vereséget szenvedtünk. És azt hiszem, itt követtük el az első, ám döntő hibát. Rosszul kommunikáltuk le egymás között a vereséget. “Nem szégyen kikapni a BVSC-től …, nem volt ez rossz …”, és hasonló vélemények alakultak ki az öltözőben. Belekényelmesedtünk a korábbi sikerekbe és elhittük, hogy ilyen jók vagyunk. Aztán egyből jött a szoboszlói vereség és az “ez még belefér” megállapítás. Csak éppen ekkorra már kezdtünk elfogyni és nem tudtuk megállítani a süllyedést. Be kellett látnunk, hogy nem sikerült pótolni a télen távozott játékosokat, Fehér Zsoltot, Vincze Patrikot, Háda Zolit, Tóth Dávidot. Ráadásul sérülések is szűkítették lehetőségeinket. Olyan negatív spirálba kerültünk, ahonnan képtelenek voltunk kimászni, sorra jöttek a vereségek. Hiába nem volt egyébként rossz a játékunk, krónikus gólszegénységünk miatt a Békéscsaba II elleni meccs kivételével már nem tudtunk nyerni. Sőt, ha Tajti Bence nem nyújt ilyen teljesítményt a kapuban, még rosszabb lehetett volna a helyzet. Az elmúlt évekkel ellentétben, mikor ősszel botladoztunk, majd tavasszal meneteltünk, a 2022-23-as bajnokságban éppen fordítva történt minden. Az őszünk sikerült jól, tavasszal pedig kerestük önmagunkat.

A célunkat, a mezőny első felét nem sikerült elérnünk …

– Mióta feljutottunk a harmadosztályba végeztünk tizenegyedikként, tavaly tizenharmadikként, idén pedig a tizenhatodik helyen zártunk. Ugyanakkor mindössze kettő ponttal maradtunk el a 2020-21-es idénytől, azaz ha csak az egyik döntetlenünk helyett begyűjtjük a három pontot, máris ugyan ott vagyunk mint korábban. El kell ismerni felemás idényt tudhatunk magunk mögött.

Csapatunk június 21-én kezdi meg a felkészülést a 2023-24-es harmadosztályú pontvadászatra.


About Author