Felnőtt csapat Labdarúgás

A kapusokkal nem volt gond …

Egy héttel a 2021-22-es harmadosztályú bajnokság őszi idényének végeztével, megkezdjük értékelő sorozatunkat honlapunkon. Először a csapatrészeket külön, külön vesszük górcső alá, majd a csapat egészének teljesítményét vizsgáljuk. Mindehhez vezetőedzőnk segítségét kértük.

  • Az elmúlt bajnokságot követően távozott klubunktól Ladányi Patrik és Sándor Bence is, így két új kapust kellett igazolnunk a nyáron – kezdte mondandóját Dorcsák Zoltán. – A választásunk az elmúlt évet Hatvanban töltő, 24 éves Tajti Bencére és békéscsabai nevelésű, legutóbb Tarpán védő 22 éves Somogyi Pálra esett. Egyikük sem okozott csalódást, bárcsak minden csapatrészben csupán ennyi problémánk lett volna.

Már a szezon kezdete előtt felállította a kapusok közti rangsort?

  • Tulajdonképpen igen. Bencével kezdtük a bajnokságot, s mivel jó teljesítményt nyújtott, 15 meccset védett zsinórban, nem volt okom a váltásra. Ugyanakkor Pali is mindent elkövetett az edzéseken, hogy pályára léphessen, így miután mindkettőkükkel megbeszéltem a dolgot, a kupameccsen, illetve az évad utolsó meccsein ő is megkapta a bizalmat. És élt vele … Megnyugvással tölt el, hogy két olyan kapus áll a rendelkezésemre, akik jó átlagot hoznak. Természetesen a hiba mindenkinek a játékában benne van, de meccs nem ment el rajtuk és egy ilyen hosszú idényt nézve ez nem kis dolog. Ugyan a télen muszáj lesz igazolnunk, mert nagyon szűk a keretünk, de mindez a kapusposztot nem érinti. Az már jobban idegesít, hogy a közvetlen utánpótlásunkban nincs olyan fiatal, akit legalább a felkészülés alatt oda tudnánk venni a felnőtt kerethez.

A kapusok felkészítése azért ma már más jellegű munkát igényel, mint korábban …

  • Szerencsére ezt a gondot leveszi a vállamról Bollók Gábor, aki tavasz óta kapusedzőként segíti munkánkat. Hálóőreink teljesítményén látszik is, hogy szakavatott kezekben vannak.

Játékosaink jelenleg téli szabadságukat töltik, a felkészülés 2022. január 6-án kezdődik számukra.

About Author