Felnőtt csapat Labdarúgás

A játék mellett edzősködne is …

Csapatunk egyik legrégebbi tagja Szövetes Krisztián. A még mindig csak 27 éves bal oldali védő klubunk saját nevelésű játékosa, s miközben két évet eltöltött Egerben, egyet pedig Mezőkövesden, az idei bajnokságban már a tizenkettedik szezont tudta le színeinkben.

  • Sajnos a legutóbbi szezon nem egészen úgy sikerült számomra, ahogy elterveztük – felelte honlapunk érdeklődésére Szövetes Krisztián. – Miközben az ősz idényt végig a pályán töltöttem, tizenhat meccsen szerepeltem, a bajnokság második felében mindössze Debrecenben, az utolsó forduló hosszabbításában léptem pályára. Kora tavasszal gyors egymásutánban kétszer is műteni kellett a térdem, s mire felépültem, véget ért a szezon. Először csak ki kellett tisztítani a térdem, másodjára, március 22-én viszont porcleválás miatt kellett műtőasztalra feküdnöm. Május elejétől már edzettem, a hajrában pedig a csapatedzésekbe is bekapcsolódtam. A nyári felkészülést már teljes intenzitással együtt végezhetem a srácokkal.

Bár nem játszottál az elmúlt hónapokban, azért nem töltötted tétlenül a tavaszt …

  • Igyekeztem kihasználni a felszabaduló szabadidőmet és elvégeztem az első edzői tanfolyamomat. Dorcsák Zolival, Bóza Lacival sokat beszélgettünk az edzősködésről, s az ő hatásukra vágtam bele. Alapvető sportági, módszertani, pedagógiai és pszichológiai ismereteket tanultunk, a napokban pedig sikeresen vizsgáztam, Grassroots licencet kaptam. Ábrahám Tomi bácsival abban maradtunk, hogy ősztől valamelyik gyerekcsapatnál gyakorlatban is elkezdhetek dolgozni. Egyelőre természetesen a játék élvez elsőbbséget, de magam is kíváncsi vagyok, hogy mire leszek képes a kicsikkel.

Csapatunk tagjai tegnap egymás közti játékkal elkezdték a mozgást, a héten még két alkalommal hangolódnak rá a a felkészülési időszakra, aztán hétfőtől ismét beindul a verkli számukra …

About Author