Felnőtt csapat Labdarúgás

A cél, stabilizálni a védelmet

Nem akármilyen középső védőpárossal áll fel a tervek szerint a tavaszi idényben csapatunk. A már ősszel is együttesünket erősítő egykori Loki-futballista, Mészáros Norbert mellé – ahogy arról tegnap már beszámoltunk honlapunkon – érkezett az a Fehér Zsolt, aki többek között a Siófok és a Békéscsaba színeiben több, mint egy évtizedet töltött az élvonalban, illetve a másodosztályban.

  • Úgy érzem, mind fizikálisan, mind mentálisan rendben vagyok, s van még bennem pár jó év, így nem is gondolkodtam, mikor karácsony előtt megkeresett Ábrahám Tamás – felelte honlapunk érdeklődésére Fehér Zsolt. – Az előző bajnokságban már szerepeltem Tiszafüreden, s nagyon kellemes emlékeket őrzök az akkori időszakról. Jól éreztem magam a klubnál, örömmel tértem vissza.

Nyári távozásod sokakat meglepett …

  • Az az igazság, mikor visszatértem Békéscsabára, még az is benne volt, hogy a második csapat mellett az NB II-ben is pályára lépek. Időközben elkezdtem edzősködni is a viharsarkiaknál, a lila-fehérek utánpótlásában, a 13-17 éves kiemelt tehetségeknek tartok egyéni képzést. És hát ott él a családom, s számomra rendkívül fontos, hogy minél többet legyek velük.

Azért a jelek szerint nem egyszerű elszakadni az aktív játéktól …

  • Valóban. Miközben az edzői pályára készülök, még hiányzik az NB-s közeg, az oktatás, nevelés mellett még szívesen játszok. Mint edző, maradok Békéscsabán, de úgy gondolom, még belefér a füredi játék is…

Nyilván nem véletlen, hogy Ábrahám Tamás újra a csapatunkban szeretett volna látni.

  • Az őszi idényben sok gólt rúgott a csapat, de sokat is kapott. Éppen ezért a kiesés elől menekülő gárdánál rendkívül fontosnak tartotta a klubvezetés, hogy megerősítse a hátsó alakzatot. Úgy gondolom, Mészáros Norbival párban stabilabbá tehetjük a védelmet. Amennyiben pedig támadóink hasonló számban termelik a gólokat, a középmezőnyben végezhetünk. Bár a keret átalakult a nyár óta, de a magot azért ismerem. Stabil, kiegyensúlyozott szereplést várok magunktól.

Jelenleg öt pont az előnyünk a legjobb kiesővel szemben. A cél, hogy tavasszal ezt minimum megőrizzük, de ha lehet, inkább távolodjunk el a mezőny hátsó régiójától. Ebben pedig döntő szerepe lehet az NB I-es rutinnal rendelkező Mészáros-Fehér duónak …

About Author