Felnőtt csapat Labdarúgás

3, 2, 1, … jön a Zete!

Már csak hármat kell aludni és hivatalosan is megkezdődik csapatunk számára a 2021-es versenyidény. Csütörtökön az élvonalbeli Zalaegerszeg gárdáját fogadjuk Mol Magyar Kupa-mérkőzésen. A találkozóval kapcsolatban szakosztályelnökünket faggattuk.

  • Egyelőre csak az biztos, hogy február 11-én, 13 órára írta ki az MLSZ a találkozót, melynek tétje a legjobb 16 közé jutás – felelte honlapunk kérdésére Ábrahám Tamás. – Ha ma kellene játszanunk, nyugodt szívvel mondanám, hogy a Szőlősi úti füves pályán rendezzük a kupameccset, ám a meteorológia sajnos napok óta komoly havazást jósol csütörtökre. Ugyan tartalékpályaként lehitelesítettük a műfüves játékteret is, de a játékvezető dönti el, hogy melyik az alkalmasabb a mérkőzésre. Azt viszont tudni kell, a pálya letakarítása minimum 4 órát vesz igénybe …

Mivel NB I-es csapatot fogadunk, van-e valamilyen különleges szabály a rendezéssel kapcsolatban?

  • A járványügyi szabályok valamennyi hazai sporteseményre érvényesek, így ezt az összecsapást is, legyen az akár a füves, akár a műfüves pályán, a közönség kizárásával, zárt kapuk mögött kell megrendezni. Ugyanakkor keretünk valamennyi tagjának, illetve a szakmai stábunknak kötelező Covid-tesztelésen kell részt venni és csak az léphet be az öltözőépületbe, aki negatív eredményt produkál. A csapat tagjainak tesztelése ma 16 órakor lesz a sporttelepen.

A csütörtöki kupamérkőzés 13 órakor kezdődik Tiszafüreden. Amennyiben a rendes játékidő döntetlennel ér véget, 2×15 perces hosszabbításra, majd szükség esetén tizenegyesrúgásokra kerül sor. A győztes bejutott a Mol Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe.

About Author